Haber

Keşan’da depremzede öğrencilere 4 ay burs verilecek

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından aileleriyle birlikte Edirne’nin Keşan ilçesine gelen öğrencilere 4 ay süreyle burs verilecek.

Depremin ardından Türkiye’nin çeşitli illeri kapılarını depremzedelere açtı. Keşan ilçesi de aileleri ile gelen 100’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Bu kapsamda ilçede belediye personeli tarafından toplanan nakdi yardımlar depremzedelere 4 ay süreyle burs olarak verilecek.

“Yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden itibaren yardım ve takviye çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Helvacıoğlu, deprem bölgesine 54 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesine giden belediye çalışanları ve gönüllü vatandaşlar çalışmalarını sürdürüyor. Deprem sonrası ilimizde yaşamlarını sürdüren ailelere de destek oluyoruz. Bu kapsamda belediye personelinin topladığı bağışlar Mart ayında öğrencilerimize dağıtılıyor, Keşan Sağlık Vakfı ve Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında burs olarak verilecektir. Yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu