Ekonomi

BitGo CEO’su, Bitcoin ETF’lerinin gelecekteki SEC onayı konusunda şüphe uyandırıyor

NEW YORK – BitGo CEO’su Mike Belshe, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot bitcoin borsada işlem gören fonları (ETF’ler) onaylama olasılığı hakkındaki şüphelerini dile getirerek piyasa yapısı ve manipülasyon potansiyeli hakkındaki endişelerini dile getirdi. Yakın tarihli bir röportajda Belshe özellikle Coinbase’den bahsetti (NASDAQ: MADENİ PARA)’nin saklamacı rolü, takas hizmetleri ile saklama rolleri arasında ayrım eksikliğine işaret ediyor.

Kripto para sektörü, özellikle FTX’in çöküşü ve ardından kurucusu Sam Bankman-Fried’ın yaşadığı hukuki sorunlar gibi son olayların ışığında düzenleyici gelişmeleri yakından takip ediyor. SEC, yatırımcıları koruma çabalarında daha dikkatli davranarak Hashdex’i ön plana çıkarıyor BitcoinETF gibi yeni ETF başvurularının incelenmesini geciktirdi.

Sektör analistleri arasında Ocak ayında olumlu bir karar alınacağı yönünde genel bir iyimserlik olsa da Belshe’nin yorumları daha temkinli bir bakış açısını yansıtıyor. Belshe, değerli finans kuruluşlarının ETF’leri için Coinbase Custody’yi tercih etmeye devam ettiğini ve bu stratejinin çökmeden önce FTX tarafından da yansıtıldığını vurguladı. Düzenleyicilerin piyasa manipülasyonunu önlemeyi amaçlaması nedeniyle bu yaklaşım inceleme altına alınmıştır.

Bu tartışmaların arka planında, TradingView tarafından bildirildiği üzere BlackRock’un Haziran ayında BTC değerinde bir artışla 36.200 dolara ulaşan ETF başvurusu yer alıyor. Ancak SEC’in sıkı denetim taahhüdü, piyasa yapısı ve yatırımcı güvenliği ile ilgili çözülmemiş sorunlar nedeniyle daha fazla Bitcoin ETF başvurusunun reddedilebileceğini gösteriyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kocaali-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu