Haber

Yunanistan Başbakanı sel felaketi nedeniyle tazminat için AB’ye başvuracak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, selin verdiği zararın tazmin edilmesi için Avrupa Birliği’ne (AB) başvuracağını belirtti.

Afet bölgesini ziyaret eden Miçotakis, Larisa’daki kriz merkezinde yaptığı açıklamada, İklim Krizi ve Sivil Koruma, Sağlık, Tarım Bakanlıkları yetkilileriyle bugün yapılan toplantıda “halk sağlığı” konusunun gündeme geldiğini söyledi. ve aile.

Mitsotakis, devletin sel mağdurlarına mutlaka yardım eli uzatacağını belirterek, “Salı sabahı başkanlığını yapacağım hükümet heyetiyle Strazburg’a giderek AB Komitesi Başbakanı (Ursula von Ursula von) ile görüştüm. der Leyen) böylece Avrupa’nın bu büyük felaketle başa çıkabilmesi için önemli bir mali temel elde edebiliriz. Ülkemizi nasıl güçlendirebileceğinizden bahsedeceğim.” dedi.

Sel mağdurlarına devletin maddi destek sağlayacağını belirten Mitsotakis, halk sağlığının korunmasına yönelik bir takım tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Bölgede sel nedeniyle telef olan hayvanların halk sağlığına ciddi zarar verebileceği endişesini hatırlatan Mitsotakis, telef olan hayvanların sağlık koşulları dikkate alınarak yakılacağını veya gömüleceğini belirtti.

Mitsotakis, afet bölgesinde Batı Nil Virüsü vakalarının da görüldüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığının da böcek ve zararlılarla mücadele konusunda çalışmalar yapacağını belirtti.

Bölgeye şehir suyu temininde yaşanan sıkıntının telafisi için yaklaşık bir haftaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Mitsotakis, bölge halkını sadece şişelenmiş içme suyu içmeleri konusunda uyardı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı’na bağlı itfaiye teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Salı günü başlayan şiddetli yağışlarla başlayan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e çıktı.

Miçotakis felaket bölgesinde protesto yaptı

Yerel basında yer alan bilgilere göre sel mağdurları Larisa’da Miçotakis’e karşı protesto gösterisi düzenledi.

Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Polisle protestocular arasında çıkan çatışmada 9 polis yaralandı, 20’den fazla aktivist gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu