Haber

UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Türkiye ülke puan sıralamasında hangi sırada?

UEFA ülke puanı ve sıralaması Türkiye Futbolseverler son durumu merak ediyor. Üç temsilcimiz de saat 23:00’te sahada olacak. Fenerbahçe-Sevilla kozlarını paylaşırken, UEFA Avrupa Konferansı ligi temsilcilerimiz Sivasspor-Fiorentina ve Başakşehir-Gent deplasmanlarında çeşitlilik arayacak. Peki Türkiye ülke puan sıralamasında nerede? UEFA ülke puanları neye göre artıyor? Doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için neye ihtiyacın var? UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Detaylar burada…

TÜRKİYE ÜLKE PUAN SIRALAMASINDA NEREDE?

2022-23 sezonunda 31.500 puanla 12. Sıradayız ve Avrupa Kupalarına iki dönem halinde katılıyoruz. Sezonu ilk 11’de bitirirsek 2024-25’te Büyük Lig şampiyonlarımız direkt olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılacak.

UEFA ÜLKE PUANLARI NASIL YÜKSELİR?

Ülke Puanı nasıl hesaplanır? UEFA’nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi lig maçlarında belirlenen kurala göre galibiyete 2, beraberliğe 1 puan veriliyor. Elde edilen puanlar takım sayısına bölündükten sonra ülke puanı ülke puanına eklenir.

ŞAMPİYONLAR LİGİNE DOĞRUDAN KATILMAK İÇİN NELER GEREKİR?

Lig şampiyonları, ikincileri ve üçüncüleri, 4. ve 6. sıradaki ülkelerin şampiyon ve ikincileri ile 7. ve 12. sıradaki ülkelerin şampiyonları grup maçlarına doğrudan katılmaktadır. ön yeterlilik.

UEFA ÜLKE SIRALAMASI NASIL YAPILIR?

O yıl bir ülkeden kaç takım UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’ne katıldı, puanları toplanır ve Avrupa kupalarına katılan takım sayısına bölünür. Bu puanlama ülke takımları için aşağıdaki biçimdedir:

Elemelerde;

  • galibiyet: 1 puan
  • Bağlamak :0,5 puan.
  • Gruplar ve ötesi;
  • Kazanç: 2 puan
  • Bağlamak :1 puan.

haberkangal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu