Yaşam

Uçurtma Son Kez Havalanıyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda üç yıldır oynayan Uçurtma Kuyruğu son oyununa 7 Nisan Cuma günü veda ediyor.

Senaryosunu Savaş Dinçel’in, yönetmenliğini Ali Şahin’in üstlendiği Uçurtma Kuyruğu, 2020 pandemi döneminin tüm zorluklarına rağmen hazırlıklarını tamamladı ve 27 Mart 2020 Dünya Tiyatrolar Günü’nde gösterime girdi.

BBST; 2021/2022 tiyatro sezonunu 22 Ekim’de yeniden Uçurtma Kuyruğu ile açmıştır. 2022/2023 sezonunda oynanan oyun 7 Nisan Cuma günü saat 20.30’da sona ermektedir.

Oyun, İstanbul Maltepe Tiyatro Festivali ve 3. Torbalı Tiyatro günlerine katıldı. 9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Performansı” ödülüne layık görüldü.

Savaş Dinçel’in BBŞT oyuncuları ve öğrencileri, Yerkan Kahraman, Barış Hayta, yönetmen ve oyuncular Ali Şahin’in canlandırdığı Uçurtma Kuyruğu için duygularını şöyle dile getiriyor: “3 yıl önce başlayan hayali bir yolculuk bitiyor… Savaş hocamızın sözleri hem bizi hem de seyirciyi tarif ediyor. imkansız kalp çarpıntılarına yol açtı. Bazen gözyaşlarımıza bazen de kahkahalarımıza hakim olamadık. Savaş’ın yüreğimizde açtığı çizikler içimizi acıtsa da sonunda hep umut verdi… Umut hayatın tek reçetesidir ve bu tarifi bizim için yazan Savaş Dinçel ustamız, doğum gününüz kutlu olsun.

UÇURTMANIN KUYRUĞU

Çocukluğundan beri disiplinle büyümüş ve disiplin takıntısı olan bir adam intihar etmeye karar verir. Veda mektubunu bitirdiğinde kapı zili çalar. Karşısında hiç tanımadığı bir adam daha vardır ve bu tanımadığı misafir adam kendisi hakkında çok şey bilmektedir.

Senaryo Savaş Dinçel, Yönetmen Ali Şahin, Oyuncular Yerkan Kahraman, Barış Hayta, Ali Şahin, Müzik Burak Duman, Dekoratör Serkan Aktü – Kader Aktü, Kostüm Esra Meriç, Işık Murat Uzun, Asistanlar Aylin Akcan, Sinem Kurt, Afiş Tasarımı Şahin Tuhan, Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu