Haber

Sumudica: Galatasaray maçında iyi mücadele ettik

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’a 2-1 yenildikleri maçta iyi bir çaba sergilediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Rumen çalıştırıcı, iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, “Galatasaray bizden daha fazla pozisyon aldı, bu normaldi. Yedek kulübesine baktığınızda Zaha oyuna girdiğinde Bir yandan iş kolaylaşıyor. Bu sadece basit bir örnek. Oyuncularımla gurur duyuyorum.” “Duyuyorum. Çünkü bugün son dakikaya kadar mücadele ettik. Son 5 dakikaya baktığımızda bazı Galatasaraylı oyuncular zaman geçirmek için bir şeyler yapıyorlardı. Bu benim için iyi bir şeydi. Bugün biz de duruşumuzu ortaya koyduk. Bütün Türkiye.” dedi.

Sumudica, hem F.Bahçe’ye, hem de Galatasaray’a karşı iyi oynadıklarını belirterek, “Kimin şampiyon olacağı umurumda değil. Hak eden kazanacak. Teknik direktör Okan’ı da tebrik ediyorum. Kendisi Türkiye’nin en iyi teknik adamlarından biri. O, Türkiye’nin en iyi teknik adamlarından biri.” Kendisi de sevdiğim bir insan. Kimin şampiyon olacağı beni ilgilendirmiyor.” “Benim için önemli olan puan toplamak ve grubu ligde tutmaktır. Süper Lig’i hak eden kazansın. Bugünkü mücadeleden dolayı oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Ben Rumen antrenörüm, bazen olmuyor. Türkiye’de çalışmak kolay.” dedi.

Rumen teknik adam, şampiyonluk yarışında hangi takımı önde gördüğü sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Türkçede de Rumence de bir söz vardır: Düşman. Ben düşman edinmek istemiyorum. Düşmana ihtiyacım yok. Bir Anadolu takımının buraya 4 eksik oyuncuyla gelmesi gerçekten sıkıntı. Biz 4 oyuncu eksikle geldik. İlk 11’den itibaren. Diğer taraftan yedek kulübesine baktığımızda karşılaştırma yapmak gerçekten çok zor.” “Çok zor. Önümüzdeki hafta Kayserispor ile oynayacağız. Taraftarın gelip bizi desteklemesi gerekiyor. Şu ana kadar 23 puan topladık. 40-41 puan topladığımızda ligde kalacağımızı düşünüyorum. Eğer başarırsam. bu yüzden bana inanan herkese teşekkür edeceğim.”

Sumudica, Galatasaray’a attığı golün ardından yedek kulübesinden sevinçle ayrılan oyuncularını hatırlamasıyla ilgili ise, “Bu benim totemimdi. Bazen çok mutlu olduğunuzda Allah sizi cezalandırabiliyor. Sonuçta biz karşı oynuyoruz” dedi. Galatasaray, mutlu olabilmen için en az 2-3 gol atman lazım.” 21 “Yıllarca süren kariyerimde bunları yaşadım. Çok mutlu olduğunuzda Allah sizi cezalandırabilir. Sonuçta maç bitmedi, biz Galatasaray’ı da tanıyoruz. Umarım herkese nasıl mutlu olunacağını ve nasıl kutlanacağını gösteririm. Kayserispor maçı.” değerlendirmesini yaptı.

Hakem yönetimini değerlendiren Sumudica, “Hakem hakkında konuşmak için maçı tekrar izlemem lazım. Kendi adıma gerçekten çok mutluyum. Bugün sarı kart görmedim. Hakemler bana rahatlıkla sarı kart verebilirler. Her iki takımı da tebrik etmek istiyorum.” açıklamayı yaptı.

“Türk pasaportu almak istiyorum”

Marius Sumudica, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Romen halkı olarak ben, Lucescu ve Petrescu son 10 yıldır burada çalıştık. Sonuçta burası güçlü ve kuvvetli bir lig. Ben de tanınmış, tanınmış bir teknik direktörüm. Şampiyonlar Ligi’nde çalıştım. Suudi Arabistan’da çalıştım. Türkiye’de çok antrenör var. Değişiyor, sabır yok. Ben Gaziantep’i çok seviyorum. Türkiye’yi çok seviyorum. Geçen sene Suudi Arabistan’da çalışırken ortalama 4-5 kazanıyordum. Burada kazandığım maaşın iki katı ama bu şehir benim kalbimde. Ayrıca Romanya ile Türkiye arasında çok fazla ticaret olduğu için. “Ülkeler birbirini tanıyor. Bu yüzden ben de Türk pasaportu almak istiyorum. Bunu deniyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu