Yaşam

Robert de Niro eski asistanına 1,3 milyon dolar tazminat ödeyecek

Oscar ödüllü oyuncu Robert de Niro, eski asistanının çarpıcı iddialarıyla bir süredir mahkeme salonlarındaydı. 41 yaşındaki Graham Chase Robinson, De Niro’yu 2008’den 2019’daki istifasına kadar çalıştığı süre boyunca işyerinde tacizle suçladı ve cinsel açıdan uygunsuz davranışlara maruz kaldığını iddia etti.

İşsiz olduğunu ve yaşadığı travmayı atlatamadığını iddia ederek duygusal sıkıntı ve itibar kaybı nedeniyle 12 milyon dolar tazminat istiyordu.

Yapılan açıklamaların ardından de Niro’nun Robinson’a 1.3 milyon dolar ödemesine karar verildi.

“YAZIKLAR OLSUN SANA”

De Niro’nun da katıldığı duruşmada ünlü oyuncu, “Yazıklar olsun sana!” Duruşma salonunda bağırarak dikkat çekti. Duruşma sırasında Robinson, de Niro ve kız arkadaşı Tiffany Chen’in, bir zamanlar sevdiği işi bir kabusa dönüştürmek için kendisine komplo kurduğunu ifade etti.

De Niro tanık kürsüsüne çıktığında; Robinson’un maaşını yıllık 100.000 dolardan 300.000 dolara çıkardığını ve kendi isteği üzerine onu üretim ve finanstan sorumlu başkan yardımcılığına terfi ettirdiğini, ancak sorumluluklarının büyük ölçüde bire bir kaldığını söyledi.

De Niro, Robinson’un işten ayrıldığında kendisinden yaklaşık 85.000 dolar havayolu mili çaldığını, güvenine ihanet ettiğini ve sağduyuyu kullanma ve her zaman doğru olanı yapma yönündeki yazılı olmayan kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

1.3 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

80 yaşındaki oyuncu ve yönetmen, iki haftalık yargılamanın ardından New York’taki komite tarafından bireysel olarak sorumlu bulunmadı ancak sahibi olduğu yapım şirketi, eski asistanına 1,3 milyon dolar ödeme kararı aldı.

Robinson, kendisini bunaltan ve dibe vurmuş gibi hissetmesine neden olan duygusal ve zihinsel bir çöküntü sırasında işinden ayrıldığını belirtti. 638 işe başvurmasına rağmen 4 yıldır çalışmadığını söyledi:

“Sosyal bir hayatım yok. O kadar aşağılanıyorum, utanıyorum ki, yargılandığımı hissediyorum. Bir bakıma o kadar kırılmış hissediyorum ki…

Hayatımı kaybettim. Kariyerimi kaybettim. Finansal bağımsızlığımı kaybettim. Her şeyi kaybettim.”

Dava sonunda komite, yapım şirketi Canal Productions’ı cinsiyet ayrımcılığı ve mobbing’den sorumlu bularak Robinson’a 1,3 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Robinson’un avukatı David Sanford yaptığı açıklamada, “Jürinin bizim gördüklerimizi görmesi ve Robert de Niro’nun şirketi Canal Productions aleyhine Chase Robinson’un lehine bir karar vermesi bizi çok mutlu etti.” dedi.

Robinson, Manhattan federal mahkemesinden ayrılırken herhangi bir yorumda bulunmadı ancak Sanford, 2019 yılına kadar 11 yıl boyunca de Niro için çalışan müvekkilinin oyuncuyla bir daha iletişime geçeceğinden şüpheli olduğunu söyledi.

Sanford, panel üyelerinin Robinson’a 1,3 milyon dolar ödül verdiğini ancak bu ödülün ona istediği miktarın tamamını vermediğini, çünkü işten çıkarıldığından bu yana ne kadar kaybettiğini hesapladıklarını iddia etti. Sanford, “Jürinin ona çalışmadığı son dört yıl için para ödediğini düşünüyorum” dedi.

tepebasihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu