Haber

Peskov: Batı’nın Putin-Biden zirvesi önerisini destekleyeceğinden şüpheliyim

‘Moskova. Kremlin. Putin’in programına ilişkin açıklamalarda bulunan Peskov, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko’nun Biden’ın önümüzdeki hafta Polonya’ya yapacağı ziyaret kapsamında Minsk’te Putin-Biden zirvesi düzenleme önerisini değerlendirdi.

Kremlin Sözcüsü, Batılı ülkelerden birinin bile bu teklife yanıt vermesini mümkün görmediklerinin altını çizdi.

Peskov, Washington’dan yapılan açıklamalara göre Başkan Biden’ın Polonya’da başka bir ülkeye gitmeyeceğinin anlaşıldığına dikkati çekerek, bu nedenle kolektif Batı’nın barışçıl girişimlere hazır veya açık olduğuna dair bir belirti olmadığını vurguladı.

Lukashenko, yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada üç kişiyiz, iki ‘saldırgan’ ve bir ‘barışsever’ buluşalım. Neden? Savaş bitene kadar. Savaşı bitirmek istiyorsa, Polonya yakınlarda, bir uçak, bir Boeing gönderirim, onu kabul ederiz. Birçok uluslararası havalimanımız var. Bir numaralı uçuş buraya iniyor. Clinton bir keresinde böyle bir uçakla geldi. Burada, huzurunda üçümüz oturup tüm sorunları çözeceğiz.”dedi.

“Nuland’ın sözleri Rusya-ABD çatışmasının derinliğini ortaya koyuyor”

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın Kırım’ı meşru bir askeri hedef olarak tanımlamasını eleştiren Peskov, bu açıklamanın Rusya ile ABD arasındaki çatışmanın derinliğini ortaya koyduğunu belirtti. Nuland’ın ABD’nin oynadığı “uluslararası gerilimin baş provokatörü” rolünü bir kez daha vurguladığını belirten Peskov, Washington’ın bu görüşünün Kremlin’de iyi bilindiğinin altını çizdi.

yaglidere-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu