Ekonomi

New York Borsası Enflasyon Verileriyle Yükseldi

New York borsası, ABD’de açıklanan veriler Ağustos ayında enflasyonun hızlandığını göstermesine rağmen güne yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,06 artışla 34.667,28 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,02 artışla 4.462,65 puana yükselirken, Nasdaq endeksi 13.773,67 puanda yatay kaldı.

ABD’de bugün açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağına ilişkin beklentileri değiştirmemesi üzerine borsalarda olumlu bir seyir gözlendi.

Bugün açıklanan verilere göre ABD’de Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,6 ile beklenti dahilinde, yıllık bazda ise piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 3,7 arttı. Aylık bazda piyasa beklentileri doğrultusunda artan TÜFE, Haziran 2022’den bu yana en büyük artışını kaydetti.

Aynı dönemde değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE ise aylık yüzde 0,3, yıllık ise yüzde 4,3 oranında arttı. Söz konusu dönemde çekirdek enflasyon yıllık bazda Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Çekirdek enflasyon aylık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde seyrederken, yıllık bazda piyasa beklentileriyle paralel seyretti.

Analistler, enflasyon bilgilerinin yatırımcıların Fed’in gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağına ilişkin beklentilerini değiştirmediğini belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed’in gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutma ihtimalinin yüzde 97 olduğunu öngörmeye devam etti.

kargi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu