Haber

Nevşin Mengü ‘seccade’ fetvası verdi: Kılıçdaroğlu böyle beraat etti

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı iftar programının ardından yanına gelen katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çerçevesindeki bir detay, Kılıçdaroğlu’nun Müslümanların hassasiyetlerine karşı tavrını gözler önüne serdi.

GÖRÜNTÜ BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nun birlikte olduğu fotoğraf karesinde, CHP Genel Başkanı’nın ayakkabıyla namaz kılarken Müslümanların kullandığı seccadeye bastığı görüldü. Sahneler sosyal medyada büyük tepki gördü.

MENGÜ’DEN KILIÇDAROĞLU’NU GÜLDÜRME ÇALIŞMALARI

Yaşananların ardından özür dilemek yerine milleti suçlamayı seçen Kılıçdaroğlu’nun aklanması için CHP’li gazeteci Nevşin Mengü devreye girdi. YouTube kanalında tepki fotoğrafı üzerine yorum yapan Mengü, seccade üzerine fetva verdi.

“HZ. MUHAMMED KABUL ETMEKTEN KAÇINMIŞTIR”

İslam’ın Musevilik ve Hristiyanlıktan sonra gelen bir din olduğunu söyleyen Mengü, “Hz. .” söz konusu.

“SACCADE ARAP HALI DEMEKTİR”

“Anadolu’nun hamurunda olan Hıristiyan geleneğine mi karışıyor” diyen Mengü, “İslamiyet ikonaların öpüldüğü, tapıldığı bir din değil, aksine İslam’da aslında Hz. seccadeyi bırakın ibadet etmek için camiye de gerek yok seccade zaten arapça zaten halı halı demek arkadaşlar bakın allah aşkına aranızda dindarlar arap alfabesini okumayı bilirler .Taksim’de halı satan dükkânlara gidin.ifadelerini kullandı.

“İSLAM DİNİNDE TEK KUTSAL ŞEY ALLAH’TIR”

Nevşin Mengü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İslamiyette tek mukaddes şey vardır, o da Allahü teâlâdır ve kulun Allah ile olan ilişkisi, kendi kalbindeki imanıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu