Haber

Mustafa Ercan’dan Kars Sarıkamış’a Şehitler Anıtı

Yüksel ERCAN / MUĞLA (İGFA) – Aynı vakitte Sarıkamış Platformu üyesi de olan Ermaş Mermer İdare Şurası Lideri Mustafa Ercan tarafından 7 yıl evvel yaptırıp Sarıkamış’a gönderdiği iki mermer bloktan oluşan anıtın mesneti yaptırıp üst üste koyuldu.

Mesnetin kaplamasını rötuşları ve etraf tanzimi ise yaz aylarında yapılcağı bildirildi.

Anıtın yerine konulmasından son derece mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Ercan, Sarıkamış Kızılçubuk köyüne (babamın köyü) dikilecek olan anıt mermerin memnuniyetini yaşadığını lisana getirdi. “Bize o mirası bırakan o ecdada karşı sorumluluklarımız var” diyen Ercan, “Ecdadımıza, şehitlerimize ve memleketimiz Sarıkamış’a sahip çıkmak için ne yapsak azdır. Bu bilgilendirme anıtının bulunduğu yer bir vakitler ailemizin yaşamış olduğu Kızılçubuk Köyü olması da beni ayrıyeten çok duygulandırdı. Bu topraklara hepimizin borcu var. Bu projeyi bana öneren değerli büyüğüm Prof. Bingür Sönmez Hocama ve yapıtın yerine konulmasında teknik takviye veren Sarıkamış Platformu Lideri Ümit Kabay’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜMİT KABAY: ANIT İÇİN MUSTAFA ERCAN’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Sarıkamış Pltformu Lideri Ümit Kabay ise, 7 yıl evvel platform üyesi ve yöneticilerimizden Mustafa Ercan’ın yaptırıp Sarıkamış’a gönderdiği iki mermer bloktan oluşan anıtın mesnetini üst üste koydurduklarını belirterek, 35 tonluk mermer Şehitlik anıtı büyük çabalar ile yerine monte edildiğini kaydetti.

Şehitlik yürüyüş toplanma merkezinin üst tarafına kurulan bu anıt şehitlerimize yakışır bir anıt olduğunu belirten Kabay, mesnetin kaplamasını rötuşları ve etraf tanzimini inşallah yaz aylarında yaptırılacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu