Ekonomi

Xkoren Electric’ten 50 Milyon Euro Yatırım

Bir Türk elektrik şirketi olarak elektrik kontrol ekipmanları üreten Xkoren Elektrik, 50 milyon euroluk yeni bir yatırım yapıyor.

“Yüzde 100 yerli ve milli sermaye” hedefiyle yola çıkan enerji şirketi Xkoren Elektrik, yaptığı yatırımla küresel oyuncu olma yolunda ilerliyor. Aynı zamanda şirketin CEO’su olan Hasan Kaytan, green ve diske odaklanarak güç paradigmasının değiştiği bir çağda dönüşüme öncülük eden küresel bir marka olmaya çalıştıklarını vurguladı. Kaytan, “Bu ülke bize çok şey verdi, şimdi sıra bizde. Cumhuriyetimizin 100. yılında yüzde 100 Türk sermayeli, yerli üretimle dünyanın en büyük firmalarıyla rekabet edebilmek için küresel bir yolculuğa çıktık. Gelişmelerden çok umutluyuz. Karamsarlığa gerek yok. Ülkemize güveniyor ve inanıyoruz. Durum daha parlak.” Önümüzdeki günlerin bizi beklediğine olan inancımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

2020 yılında Türkiye’nin 40 yaş altı en başarılı CEO’ları arasında yer alan Türk girişimci ve iş adamı Hasan Kaytan’ın liderliğini yaptığı Xkoren Elektrik’in ilk duraklarından biri Orta Doğu pazarı olacak. Yeşil enerjiye geçişte çevre dostu elektrik kontrol ekipmanlarının küresel tedarikçisi olmayı hedefleyen şirket, ürettiği akıllı şalt çözümleri ile Avrupa, Orta Asya, Afrika ve Orta Doğu dahil 14 ülkede ofis açmayı planlıyor. son teknolojiye sahip fabrika. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu