Haber

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu: Bu ligde maç kazanmak kolay değil

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fatih Karagümrük maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Bu ligde maç kazanmak kolay değil. Bu yolda devam etmeye çalışacağız. Elimizden geldiğince bunları toplayıp bir olacağız. Ön blok takımlarından biri. Bizim buradaki amacımız umarım bunu başarabiliriz.” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında MKE Ankaragücü, evinde konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü 2-0’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoğlu, “Sondan başlarsak kazandığımız için çok mutluyum. Tüm oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana göstermiş olduğumuz özveri, takım gücü, hepsi beni ve ekibimi çok mutlu ediyor. Bundan çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Elbette kazanmak pahalı ve değerlidir. Aslında Antalyaspor maçı sonrası berabere kaldığımız maçlar ve kaybettiğimiz Trabzonspor maçı dahil her maçı kazanabilecek oyunlar oynadık. Senaryolarımızı kazanma üzerine kurduk. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Kendi gücümüzle oynadık. Bunda çok iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Burada en büyük pay, oynayan kardeşlerimin ve arkadaşlarımındır. Karagümrük, ligde gerçekten kaliteli oyunculara sahip bir takım. Bu ligde maç kazanmak kolay değil. Bu yolda devam etmeye çalışın.Elimizden geldiğince onları toplayıp hedefe ulaşacağız. Blok gruplarından biri olmak. “Bizim buradaki amacımız umarım bunu başarabiliriz” dedi.

“Bazı oyuncular artık Türkiye ligini tercih etmiyor”

Transfer sürecini dikkatle incelediklerini belirten Belözoğlu, “Bu arada takıma 3-4 oyuncu almayı başardık. Ama biraz daha incelemek istiyorum. Grubun gücünü korumak istiyorum,” dedi. Yakaladığımız ivmeyi sürdürerek nokta atışı yapıyoruz ve aynı zamanda gerçekçi.” Olması gerekiyor. Bazı oyuncular artık Türkiye ligini tercih etmiyor. Bunun için çaba gösterdik. Biliyorsunuz daha iyi oyuncuları getirmek için çaba harcadık. Onun adı aramızda gizlidir. Maalesef baktığınızda FIFA’da en fazla belgeye sahip ülke Türkiye. Futbolcular buraya gelirken aileleri, çocukları, eşleri birçoğu ülkemizi tercih etmiyor. Çok yüksek bedeller ödemediğiniz sürece bu oyuncuları bu ülkeye getirmek artık kolay değil. Türk futbolunun bunu kabul etmesi gerekiyor. Bu şekilde devam ettiği sürece her yıl onlarca belge, yüzlerce belge olsa Türk futbol takımlarının artık bu ülkeye çok fazla parası kalmayacak. Büyük oyuncuların, hatta daha iyi oyuncuların büyük paralar ödemeden geleceğini düşünmüyorum. Bizde aslında beklediğimiz 1-2 oyuncudan bu tarz bir yaklaşım vardı. Onları ikna edemedik ama hâlâ ‘A, B, C hatta D’ planları olan bir grubuz. Bu anlamda doğru oyuncuları katacağımızı düşünüyorum. “Önümüzde zaman var” dedi.

“Kadıköy’de oynamak zor”

Ligin 23. haftasında ligin lideri Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını belirten Belözoğlu, “Ligdeki en iyi kadroya sahip iki takımdan biri. Galatasaray ve F.Bahçe’nin zaten bu durumda olduğunu kabul etmek zorundayız. Bu sene çok farklı. Kadıköy’de oynamak zor. Ne olursa olsun kişisel olarak benim için de zor. Ama ben, oyuncu arkadaşlarımla birlikte Ankaragücü’nün başarısı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kendi planlarımızın inandığımız gerçeğe dönüşmesini sağlamak için yine oraya gideceğiz. Ne olursa olsun Ankaragücü’nü orada en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu