Teknoloji

Microsoft, Windows 11’in Apple Silicon işlemcili Mac’lerde kullanılmasını onayladı

Bildiğiniz gibi Apple Silicon işlemcili Mac’lere Windows yüklemek için Paralellikler Masaüstü veya benzer bir uygulama gerekmektedir. Ancak bu noktada hiçbirinin resmi desteği bulunmadığından kullanıcılar seçim yapmakta zorlanıyor. Ancak yeni duyurusu ile Microsoft artık Windows 11onaylanmış teknikler kullanılarak ARM tabanlı Mac cihazlarda çalıştırılabileceğini duyurdu.

MacBook üreticisi Apple, 2020 yılı itibarıyla cihazlarında Intel işlemcilerden ARM işlemcilere geçiş yaptı. Ancak bu değişiklik, Microsoft’un Windows işletim sistemlerini kullanmak isteyen Mac kullanıcılarının ortada kalması anlamına geliyordu. Elbette kullanıcılar Intel işlemcili Mac cihazlarda daha rahattı. Çünkü istedikleri işletim sistemini Mac’lerine yükleyip Windows’u çalıştırabiliyorlar. eğitim kampı Adı verilen bir çoklu önyükleme yardımcı programına başvurabilir. Ancak Apple silikon işlemcili cihazlara sahip kullanıcılar Boot Camp’i uyumsuz olduğundan kullanamadı. Bu yüzden çeşitli emülatörler veya sanallaştırma gibi çeşitli yardımcı programları kullanmak zorunda kaldılar.

Evet piyasada pek çok sanallaştırma programı mevcut bu yüzden seçim yaparken kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Ancak Microsoft, yeni açıklamasında bunun için kullanılabilecek en uygun yöntemleri açıkladı.

Ek web sitesinde Microsoft M1, M2 veya M3 çiplerini çalıştıran Mac cihazları Windows 11 sahibi bir kullanıcının makinelerinde Windows 11 kullanmasına olanak tanıyan 2 sisteme resmi destek veren bir makale yayınladı. Bu teknikler Windows 365 Cloud PC (Microsoft’un kendisi tarafından sunulan bir hizmet) ve Parallels’tir.

Kullanıcılar, Parallels Desktop’ın 18 veya 19 sürümünü yükleyerek mevcut işletim sistemi içerisinde bir sanal makine oluşturabilirler. Ancak Windows 11 işletim sisteminin ARM sürümlerinde kullanıcının belirli donanım, oyun ve uygulamaları çalıştırma yeteneğini etkileyen kısıtlamaların olduğu açıklanıyor. Ancak bu geçici çözüm, kullanıcılara Windows 11’in donanım hızlandırma, birçok multimedya teknolojisi ve daha pek çok özelliğine erişme olanağı sağlıyor.

Microsoft’un şirket içi çözümü Windows 365 Bulut BilgisayarMac kullanıcılarının Windows 11’in tamamen kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir sürümünü kullanmasına olanak tanır.

Windows 365 Cloud PC, katmanlı sanallaştırma, sanal Windows 11 işletim sistemi içerisinde emülatör desteği ve Parallels’in sahip olmadığı diğer birçok özelliği sunar. Elbette Microsoft, Windows 11’in kendisi için özel olarak tasarlanmış bir bilgisayarda kullanılmasını önerir.

Bazı Mac ve MacBook kullanıcıları Windows’u cihazlarında çalıştırma fikrine pek sıcak bakmasa da Windows 11 programlarını test etmek veya halihazırda yerel Mac desteği olmayan uygulamaları kullanmak isteyen kişiler için sanallaştırma oldukça önemlidir. Microsoft’un bunu kabul ettiğini ve isteksizce destek sunduğunu görmek güzel.

haber-silopi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu