Ekonomi

Kusama, isminin kullanıldığı tokenlarla herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtti.

Shiba (SHIB) geliştiricilerinden kusmaadının kullanıldığı jetonlarla hiçbir ilgisi olmadığını ve Shibarium’un resmi bir jetonunun olmadığını belirtiyor. shiba inujetonlarla ilgili yanlış anlamalar düzeltildi.

Shiba artık bir sandık kripto projesinden daha fazlası, ekosistem geliştirmeleriyle öne çıkıyor. Merkezi olmayan uygulamaları ve takas girişimleriyle, blockchain alanında değerli bir yer edinmek istiyor. Bu kapsamda yakında piyasaya çıkacak olan Shibarium adlı Layer-2 ağı dikkat çekiyor.

Shiba Inu’nun önde gelen geliştiricisi, sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilerle ilgili paniğe kapılırken Shytoshi Kusama artan yanıltıcı bilgilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kusama, Twitter’da yaptığı açıklamada Shibarium’un resmi bir tokeninin olmadığını yineledi.

Shibarium, Shiba ekosisteminin gelişimini ve kullanımını artırmayı amaçlayan bir proje olarak yakında hayata geçecek. Layer-2 özelliği sayesinde dikkat çeken proje, Shiba camiasından da büyük ilgi görüyor. Ancak proje geliştikçe dolandırıcılar ve aldatıcı bilgiler ortaya çıkıyor. Yatırımcıları dolandırmak için sahte jetonlar gibi dolandırıcılık olayları artmaya devam ediyor.

Shibarium ve Shiba hakkında daha önce de benzer gelişmeler olmuştu. Shiba Inu baş geliştiricisi, topluluk üyelerini genellikle Twitter’da dolandırıcılıklardan uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Özellikle Kusama’nın farklı kripto para birimleri ile ilişkilendirildiği iddia edildi. En dikkate değer olanı, ünlü sandık madeni parası PAW’dır. Kusama, projeyle kişisel bir teması olmadığını belirtti.

Şubat ayında Twitter kullanıcısı @Dezaxe, Kusama’nın cüzdanından temizlenen 2 milyar Shiba Inu jetonunun PAW jetonlarını içeren bir adrese gönderildiğini gösteren Etherscan işlem ayrıntılarını paylaştı.

Ancak Kusama, PAW belirteciyle hiçbir ilişkisi olmadığını belirterek yanıt verdi.

Kötü niyetli kişiler, Shiba Inu hayranlarını aldatmak için resmi L2 ağ belirteci gibi görünen yasa dışı belirteçler yayınlayarak bilinçsiz kullanıcılardan yararlanmaya çalışır.

PeckShieldAlert adlı önde gelen bir blockchain analiz şirketi tarafından ifşa edilen geçersiz bir Shiba belirteci olan BLUR, Şubat ayında piyasaya sürüldü ve bu dolandırıcılar Justin GüneşVe madeni para tabanı Bilinen kripto sahiplerinin adreslerine havadan atıldı. Kullanıcıların arasında hep resmi bir token olup olmayacağı konuşulurdu, bu haberle birlikte resmi bir token olmayacağı netlik kazandı.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haberlerinde yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu