Haber

Kar yağışı, kuraklık tehlikesi yaşayan Beyşehir Gölü’ne umut oldu

Kar yağışı, kuraklık tehlikesi yaşayan Beyşehir Gölü’ne umut oldu

KONYA Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan ve kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesi yaşayan Beyşehir Gölü’nün bulunduğu ilçede kar yağışı sevinçle karşılandı.

Beyşehir ilçesinde gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışının ardından göl kıyılarına gelen bazı vatandaşlar fotoğraf çektirirken, bazıları da sokak hayvanlarını beğendi. İlçe merkezinde 3 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının bazı kırsal mahallelerde ve yüksek kesimlerde 15 santimetreyi geçtiği görüldü. Beyşehir’de kar yağışının ardından soğuk hava nedeniyle göl kıyısındaki çardaklarda buz kütleleri oluştu. Türkiye’nin nadide tatlı su balığı üretim merkezlerinden biri olan Beyşehir Gölü’nde kar yağışının ardından etkisini göstermeye başlayan soğuk hava nedeniyle balıkçıların çoğu balıkçılık faaliyetlerinden vazgeçti.

Kar yağışının ardından kıyılardaki parka çekilen balıkçı teknelerinin de üzeri beyaz örtüyle kaplandı. Soğuk hava nedeniyle göl kıyılarında dolaşan su kuşları da olumsuz etkilendi. Su kuşlarının su yüzeyinde yiyecek araması dikkat çekti. Çok az sayıda balıkçının tekneleriyle göl sularına çıktığı görüldü. Belediye ekipleri ise karın yoğun olduğu kesimlerde yolları açık tutmak için seferber oldu. Beyşehir Gölü kıyısında yürüyüş yapan ilçe sakinlerinden Mehmet Ziya Arıkan, Beyşehir’de bir aydır kar yağışını beklediklerini ancak yağmur gelmemesine üzüldüklerini söyledi. Son bir aydır beklemenin sorun haline geldiğini, bu hafta ya da bu hafta geleceğini söyleyen Arıkan, “Gece yarısı başlayan kar yağışı hepimizi heyecanlandırdı, mutlu etti.”

Arıkan, gece yarısı uyandığında kar yağdığını görünce çok mutlu olduğunu söyledi. Zamanında alamadığımız yağışların büyük ihtimalle çalışmalara verimsizlik olarak yansıyacağını biliyoruz. Ancak özellikle Beyşehir’de bir göl kuruyor. Gölümüzün suyu çok az olduğu için kar yağışı her yerden daha çok özlenen bir yer haline geldi. Kar yağınca balıkçıların çoğu mola verdi. Motor sesi yok ama bunu hissetmek çok güzel özellikle soğuğu hissetmek. Beyşehir merkeze yağan kar miktarı 5 cm’yi bile bulmazken Damlar yolu üzerindeki Yaka Manastır’a gittiğimde 20 cm civarındaydı. O kadar çok kar var ki çok sevindirici” dedi.

koyulhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu