Haber

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye’de ölü sayısı 1782’ye yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler Suriye Aynı zamanda etkiliydi. Deprem Suriye İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka vilayetlerinde şiddetle hissedildi ve büyük yıkıma neden oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

REJİM KONTROLLÜ BÖLGEDE 812 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esad rejiminin haberlerSANA ajansının haberine göre Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus vilayetlerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 812 kişi hayatını kaybetti, 1449 kişi de yaralandı.

ZULÜMLERİN KONTROL ETTİĞİ BÖLGEDE 970 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye Kuzeyde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel makamlar, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye’nin İdlib ve Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı operasyon bölgelerinde en az 970 kişi hayatını kaybetti. daha fazla insan yaralandı.

SURİYE’NİN KUZEYİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Suriye muhalefetinin çatı örgütü SMDK yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki depremin vurduğu bölgeleri “afet bölgesi” ilan etti. Açıklamada, “Uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşlarına, depremin vurduğu bölgelerde yaşayan insanlarımıza acil yardımda bulunma çağrısında bulunuyoruz” denildi. terimler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu