Ekonomi

Yusufeli Barajı ve HES’te Elektrik Üretimine Başlanacak

Enerji ve Normal Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES’teki testlerin tamamlanmasının ardından hedef kota 4 metre artırıldığında elektrik üretimine başlanacağını belirterek, “Yaklaşık 1,8-1,9 milyar kilovat- yılda yaklaşık 2,5 milyon saat elektrik ve inşallah yaklaşık 2.5 milyon saat elektrik buradan vatandaşımız hanenin evine gidebilecek.” söz konusu.

Bakan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES’te incelemelerde bulundu.

Bayraktar, Türkiye’nin yüzyılını aynı zamanda bir güç yüzyılı yapacak en müstesna yerlerden birinde soruşturma yürüttüklerini söyledi.

Baraj ve HES ile ilgili yetkililerden bilgi aldığını belirten Bayraktar, “588 megavat kurulu güce sahip. Gerçekten mühendislik, uygulamalı teknikler açısından dünya literatürüne girebilecek bir projeyi görme fırsatı bulduk. Burada yılda yaklaşık 1,8-1,9 milyar kilovatsaat elektrik üretilecek ve buradan da inşallah yaklaşık 2,5 milyon hanenin ve vatandaşın evine elektrik gidebilecek.” söz konusu.

Bayraktar, yenilenebilir enerji ve yerli kaynak kullanımının değerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dolayısıyla bu projenin gerçekleşmesinde bize bunu vizyon olarak koyan Başkanımıza, DSİ ve müteahhit firma çalışanlarına ve bölge halkına şükranlarımı sunuyorum. Bu sayede müstesna bir çalışma ortaya çıkmış oldu.” Bu sayede ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması açısından çok önemli bir adım atılmıştır. Testlerimiz başlamak üzere. Bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesisten elektrik üretmeye başlayacağız. Türkiye’nin elektrik ihtiyacının değerli bir ölçüsünü karşılamış olacağız.”

Bayraktar’a Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik eşlik etti.

seydisehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu