Haber

İzmit’te Radyoloji Teknisyeni Cinayeti Davası Görgü Tanıklarının İfadeleriyle Devam Ediyor

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kuzeni tarafından 10 el silahla vurulan radyoloji teknisyeni Hürrem Doğan’ın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın duruşmasında tanıklar dinlendi. Görgü tanıklarından BD, sanığın olaydan bir ay önce Hürrem Doğan’ın ağabeyi ile yaptığı telefon görüşmesine tanık olduğunu belirterek, “Küfür ediyordu ve ‘Seni öldüreceğim’ gibi şeyler söylüyordu. C. ile konuştuğumuzda ise kendisini suçladı. Şikayette bulunmaya karar verdiler. Daha sonra beni tanık olarak karakola çağırdılar. Tanık olarak da olsa.” “İfade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duydum” dedi.

10 Ocak 2023’te Ayazma İlçesi 17 Ağustos Bulvarı üzerindeki sitenin otoparkında meydana gelen olayda, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan radyoloji teknisyeni Hürrem Doğan (31), aracına doğru yürüyordu. Spor salonuna giderken, sağlık teknisyeni kuzeni İrfan Özbay (52) hayatını kaybetti. tarafından tabancayla vuruldu. 10 kurşunun isabet ettiği Hürrem Doğan hayatını kaybederken, İrfan Özbay da İstanbul’da yakalanıp gözaltına alındı. İfadesi alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Sanık, yakınları tarafından dövüldüğünü söyledi”

İrfan Özbay’ın yargılandığı davanın duruşmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tarafların avukatları ve tanıkları salonda hazır bulunurken, tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Tanık olarak dinlenen sanığın iş arkadaşı Ö.Ç., “Olay günü öğlene kadar birlikteydik. Aslında İrfan, ben ve bir başka arkadaşımız bir yere gitmek için anlaşmıştık. akşam alkolle. Ertesi gün sabah ‘Çorba içeriz’ diye konuştuk. İrfan bile Antalya’ya geldi.” Bana İstanbul’a gideceğini, kız arkadaşıyla tatil planı yaptığını, bilet aldığını anlatıyordu. İrfan, olaydan önce tam olarak ne zaman olduğunu hatırlamadığım bir tarihte elleri ve yüzü yaralı olarak işe geldi. Ne olduğunu sorduğumda trafik kazası olduğunu söyledi. Bir ay sonra trafik kazası geçirmediğini ve yakınlarından dayak yediğini söyledi. Yapıldığını söyledi. Birlikte adliyeye geldik. Savcıya ‘Şikayetimden vazgeçiyorum’ dedi. Savcı, ‘Neden vazgeçiyorsunuz?’ dedi. Sorduğumda ‘akrabam olduğu için vazgeçiyorum’ dedi. Ben de sordum ama cevap vermedi ama tedirgin bir tavrı vardı” dedi.

“İrfan bize ‘Sorunlarım var, bu şehirden ayrılmak istiyorum’ dedi”

Olaydan önce İrfan Özbay’ın atanmasını istediğini belirten Ö.Ç. “İrfan, olaydan 20 gün önce resmi belgelerle Tekirdağ’a randevu istedi. Nedenini sorduğumuzda ‘Sorunlarım var, bu şehirden ayrılmak istiyorum’ dedi. Kızım judocu olduğu için bir keresinde Tekirdağ’a randevu istemişti.İrfan’ı turnuvayı izlemeye davet ettim ama o spor salonunda huzursuz oldu.Nedenini sorduğumda “Beni yenenlerden birini gördüm” dedi. . Eliyle bana dairesel hareket yaptı.” “Sakin ol, başını belaya sokma” dedim. Tek bildiğim bu. Saldırı olayından sonra “İrfan bambaşka biri oldu. Huzursuzdu, düşüncelere dalmıştı. ‘Darbe olayının dışında bir şey daha var, bize anlatmıyor’ diye düşündük” dedi.

“Tanık olarak ifade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duydum”

Tanık olarak dinlenen BD, şunları söyledi: “Aralık 2022’de mağdurun kardeşi C. ile markette kahve içerken telefonu çaldı. Ses hoparlörden geldiği için konuşmayı duydum. İrfan’ın telefonda küfür ettiğini ve ‘Seni öldüreceğim’ gibi şeyler söylediğini öğrendim. C. cevap vermedi.” ‘Bizi öldürdükten sonra eline ne geçecek?’ Bunun gibi sözler söyleyip telefonu kapattı. C. ile konuştuğumuzda şikayette bulunmaya karar verdi. Daha sonra tanık olarak beni polis merkezine çağırdılar. Zaten tanık olarak ifade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duymuştum. Bütün bilgim ve deneyimim bunlar. Daha önce C. bana İrfan’ın öldürüldüğünü söylemişti. “Bana Hürrem’i silahla tehdit ettiğini söyledi” dedi.

“Müvekkilim tehdit edildi”

Sanık avukatı da müvekkilinin tehdit edildiğini belirterek, bir sonraki duruşmada tebligat kayıtlarını mahkemeye sunacağını söyledi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan sanık İrfan Özbay, ilk duruşmadaki savunmasında, Hürrem Doğan’ın babası H.’nin dini nikahlı eşiyle cinsel ilişkiye girdiğini, aralarında husumet bulunduğunu, Hürrem Doğan ve erkek kardeşinin kendisini dövdüğünü ve tacizde bulunduğunu belirtti. bu düşmanlık vesilesiyle kadın kıyafetleri giydiğini, o anları kayıt altına aldıklarını belirtti. Şikayette bulunduğunu ancak ölüm ve görüntülerin yayılmasıyla tehdit edildiğini belirten Özbay, olayın bu nedenle gerçekleştiğini söyledi. – KOCAELİ

semdinli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu