Haber

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Büyük Depremin 1. Yıldönümünde Depremzedelerin Yanında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkilerini yaşayan depremzedeleri unutmadı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan afetin ardından Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Müdürlük, depremden etkilenen illerden transfer edilen öğrencilere yönelik hem akademik, sosyal, hem fiziki hem de manevi açıdan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi ve öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Depremin birinci yıl dönümünde depremzedeler anılıyor.

 

İzmir’den Hatay’a Gönül Köprüsü

‘İzmir’den Hatay’a Gönül Köprüsü’ projesiyle İzmirli öğrenciler, Hatay’da okuyan arkadaşları için okullara atkı, bere ve oyuncak gönderdi.

Proje kapsamında harekete geçen İzmirli öğrenciler, hazırladıkları atkı, bere ve oyuncakları Hatay’daki depremzedelere teslim etti. Bergama Zübeyde Hanım Ortaokulu anaokulu öğrencileri, 6 Şubat depremiyle sarsılan Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı İçada Köyü’ndeki anaokulu öğrencilerine boya seti, kitap ve oyuncak gönderdi.

Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu da kendi elleriyle ördüğü atkı ve bereleri Hatay’ın Gümüşgöze, Gültepe 75. Yıl ve Turunçlu Ortaokullarına teslim etti. İkramiyeleri aldıkları anı fotoğraflayan Hataylı öğrenciler, paylaştıkları fotoğraflarla İzmir’deki arkadaşlarına teşekkür etti.

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, ilk çalışmalarını içeren kitapları imzalayarak Türkoğlu ilçesinde depremden etkilenen öğrencilerin isimlerine göndererek Kahramanmaraş’taki kardeşleriyle sevgi köprüsü kurdu.

 

Vatandaşlara Deprem Farkındalık Eğitimi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki halk eğitim merkezlerinde açtığı ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimleri’ ile vatandaşları bilinçlendiriyor.

Deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, sarsıntı sonrası yardım organizasyonu, psikolojik destek kurs programı, afet ve acil durumlara hazırlık ve farkındalık eğitimleri gibi kurs programlarını tamamlayan kursiyerler deprem konusunda farkındalık kazanıyor.

Geçen yıl açılan kurslarda; Riskli yerleşim alanlarının belirlenmesi, konut yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar, deprem çantası hazırlanması, eşyaların güvenli bir şekilde yerleştirilmesi, deprem sırasında binadan ayrılırken dikkat edilmesi gereken hususlar, afete hazırlık planları ve acil durumlarda aile bireyleri ile iletişime geçilmesi gibi içerikler bulunmaktadır. 3157 kursiyer deprem konusunda A’ aldı. Dan Z’ye bilgi verildi.

 

Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Hatim İndirildi

İzmir’deki İmam Hatip ortaokulları ve İmam Hatip liseleri deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için hatim indirdi. Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına neden olan afetlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, İmam Hatip ortaokulları ve İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından dualarla anıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullar.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Devletimiz depremin ilk anından itibaren tüm kaynaklarını seferber ederek yaraların sarılması için kapsamlı harekete geçti. Aziz milletimizin büyüklüğü, fedakarlığı ve yardımseverliği, ihtiyaç sahiplerine destek olma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Bu birlik ve beraberlik, milletimizin sadece zor zamanlarda değil, her an gücünü ve insani değerlere olan bağlılığını yansıtmaktadır. Depremde hepimiz kardeşlerimizi, komşularımızı, akrabalarımızı kaybettik. 30 Ekim İzmir depreminde de büyük bir sınavla karşılaştık. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kaybettik. O yüzden depremden etkilenen vatandaşlarımızın neler yaşadığını en iyi biz anlıyoruz. Okullarımızda düzenli olarak yapılan deprem analizleri sonucunda alınan yıkım ve güçlendirme kararları İzmir’de bir felaketin yaşanmasını önledi. Müdürlük olarak en büyük önceliğimiz her zaman çocuklarımızın güvende olmasını sağlamaktır. Bu vesileyle, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı kaybetmenin derin acısını hâlâ kalbimizde taşırken, onları bir kez daha rahmetle ve derin üzüntüyle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum. Geride kalanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.’ İfadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

emetajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu