Haber

İsmail Saymaz: “Akşener Millet İttifakından Ayrılacak”

Gazeteci İsmail Saymaz, ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’ndan ayrılışını partinin hafta sonu yapılacak kongresinde açıklayacağını iddia etti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV yayınında hafta sonu yapılacak GÜZEL Parti kongresi ile ilgili değerli bir iddiayı gündeme getirdi. Saymaz, Akşener’in Millet İttifakı’ndan ayrılacağını İYİ Parti kongresinde açıklayacağını iddia etti.

sayılmaz ‘İyi Parti Kongresi hafta sonu. Bu kurultayda Meral Akşener, Millet İttifakı’ndan ayrıldığını ilan edecek ve CHP’den ve ittifaktan bağımsız bir parti olarak ayrı hareket edeceğini ilan edecek. İkinci olarak özeleştirilerini ya da geri kampanya sürecine yönelik eleştirilerini buradan açıklayacaktır.söz konusu.

“İstanbul, Ankara’yı kaybedersin”

Saymaz dedi ki:

‘Bunun geleceği en kritik nokta yerel seçimler… Komisyon başkanlığı oylamasında İyi Parti, aralarında Soylu’nun da bulunduğu AK Parti adaylarına evet dedi. Yerel seçimlerde bu ayrılık devam ederse Cumhur İttifakı olağanüstü şanslı olacak. Cumhur İttifakı’nın ortak adaylarla sahaya çıkması karşısında İYİ Parti ve CHP ayrı ayrı çıkacak, HDP desteği alınamazsa; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya riskli.

Muhalif seçmenleri uyarmak isterim; AK Parti’nin gücünün hafife alındığını, anketlerin gerçekleri yansıtmadığını, AK Parti’nin yeniden iktidara geldiğini ve Erdoğan’ın hafife alındığını anlatmaya çalıştım ama sesimi duyuramadım. Tekrar uyarıyorum; Moral bozmak için söylemiyorum. Cumhur İttifakı ortak aday çıkarsa, Millet İttifakı, İYİ Parti-CHP ayrı çıkarsa, HDP takviyesi alınamazsa İstanbul ve Ankara’yı kaybedersiniz. Hatay’ı, Adana’yı, Mersin’i kaybedebilirsiniz.

Uzun bir aradan sonra merkezi yönetim ile yerel yönetim örtüşüyor. Bu Türkiye’de parlamenter demokratik sisteme dönüş yolunu tamamen kapatıyor. Türkiye’de muhalefeti imkansız kılıyor.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu