Yaşam

Erkek Olmanın Akıl almaz Zorluklarını İtiraf Ederken Hepimizi Aydınlatmış 15 Kişi

‘Erkekler ağlamaz’ sözü tüm dünyada bu kadar yaygınken, çoğumuz erkeklerin her gün karşılaştıkları önemli sorunlardan habersiziz. İnternetteki bazı erkek kullanıcılar, yaşadıkları bilinmeyen zorluklardan bahsederek herkesi aydınlattı. Bir göz atın… ?

Kaynak:https://www.reddit.com/r/AskReddit/co…

1. “Erkeklerin yaşadığı aile içi şiddet asla ama asla ciddiye alınmaz. Eski eşim tarafından tacize uğradığımda işe gözlerim mor olarak gitmek zorunda kaldım.”

“Polisleri bile taciz edildiğime ikna edemedim.”

2. “Kadınların çoğu sizinle açıkça iletişim kurmak istediklerini söylese de, sorunlarınız hakkında açıkça konuştuğunuz sohbetlerde suçlu yine de sizsiniz.”

3. “Ne zaman bir bara gitseniz, sarhoş tipler sizinle tartışmaya ve kavga etmeye çalışır. Eşime bunu söylediğimde bana inanmadı ama erkek arkadaşlarım bunu çok iyi biliyor.”

4. “İnsanlar asla sizin duygularınızı düşünmezler. Üzülsen de, küssen de, ciddi bir panik atak geçirsen bile, ‘Sen erkeksin, üstesinden gelirsin’ derler.

5. “Kızlarımla annesiz seyahat ettiğimde tuhaf bakışlarla karşılaşıyorum. Bir keresinde garip bir kadın çocuklarıma geldi ve ‘Merhaba tatlı kızlar, bu adamı tanıyor musunuz?’ diye sordu…”

6. “Geminiz battığında kız arkadaşınızı gemiye alıp soğuk sularda donmak zorunda kalabilirsiniz; Durumu şöyle özetleyeyim.”

7. “Bir insan olarak değeriniz tamamen ekonomik gelirinize bağlıdır. Ne kadar çok paran varsa, o kadar önemlisin.”

8. “Fiziksel özelliklerimi ben seçmedim arkadaşlar neden 185 cm ve üzeri olmadığımı açıklayamıyorum maalesef…”

9. “Kesinlikle askerlik. Çoğu ülkede erkek olduğunuz için zorunlu askerlik hizmetine tabisiniz. Arkadaş çevremde çatışmalarda yaralanan gaziler bile var.”

10. “Boşanma durumunda çocukların velayetini alma ihtimaliniz anneye göre çok daha düşük.”

11. “Çocuk bakımevlerinde çalışmak isteyen bir erkekseniz hiç bulaşmayın derim. İnsanlar senin tuhaf ve sapık olduğunu düşünüyor.”

12. “Toplumda erkeklerin tüm kadınların ilgisini kabul edeceğine dair genel bir algı var, kadınlar izinsiz dokunduklarında herhangi bir tepki beklemiyorlar.”

“Ancak izinsiz olan ve beni rahatsız eden fiziksel temas aslında taciz olarak kabul edilmelidir.”

13. “Ne zaman başka tarafa baksam, bir kadın poposuna baktığımı sanıyor. Hayır dostum, ben aslında merdivenlere veya halının tasarımına bakıyordum.”

14. “Ailenin senden ekonomik beklentileri var ve ne yazık ki karşılıksız sevilmiyorsun.”

15. “Hayatta sırtıma vuran, başımı okşayan ve beni teselli eden tek bir kişi vardı. Onu kaybettiğinde bütün dünya senin üzerine yıkılır.”

Bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Eklemek istediğiniz bir olgu varsa yoruma bırakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu