Haber

İdris Şahin: Sayın Erdoğan’ın kurban edebiyatıyla muhalefet olarak seçime girmesine izin vermeyeceğiz

TUNAKAN Yıldırım

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Son kez istediğimiz destekten milletimizden alacağımız güçle 2023’te Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başlayacağız” , biz de bu mübarek bayrağı gençlere teslim edeceğiz.” Siyasette yer almış ve gerçek anlamda zaman zaman mağdur edilmiş bir lider olarak, Anayasa’nın üst hükmü çerçevesinde Sayın Erdoğan’ın burada mağdur edebiyatıyla seçimlere girmesine izin vermeyeceğiz, muhalefet olarak” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, dün partisinin Karabük’te düzenlediği seçim güvenliği ve eğitim programına katıldı. Programın ardından ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’daki toplu açılış töreninde yaptığı “Adımıza son kez milletimizden destek istiyoruz” açıklamasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“BU SEÇİMLERDE KENDİ İSTEĞİYLE VE KENDİ İSTEĞİYLE ADAY OLABİLECEĞİMİZİ ÖNGÖRÜYORUZ.

“Sayın Erdoğan ‘Bu benim son seçimim’ derken seçimlerin yenilenmesi için Meclisin desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulamış olmalı. Bu seçimlerde kendi isteği ve talebiyle aday olma ihtimalini öngörmüyoruz, Sayın Erdoğan Mart sonrası bir dönemde bu talebi talep ederse, başta muhalefet partileri olmak üzere mevcut siyasi partilerin aday olacağını düşünüyorum. Anayasa’daki 360 milletvekili şartını kendisine esas vermiyor.

“SEÇİMLERE ZAFER EDEBİYATIYLA GİRMEYE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Bir seçimin yenilenmesi isteniyorsa, bu seçim tarihine yakın bir dönemde gerçekleşmeyecek. Bu bir hakkın kötüye kullanılması meselesi olabilir. Bu aşamadan sonra biz muhalefet olarak Sayın Erdoğan’ın yıllardır mağduriyet siyaseti ile siyasetin içinde yer alan ve zaman zaman mağdur edilen bir lider olarak burada seçime girmesine izin vermeyeceğiz. Anayasa’nın yüce kararı çerçevesinde mağdur edebiyatı. Kendisine özellikle tavsiyemiz, yeniden aday olmak istediğimiz için, 2023’ü geciktirmeden bir an önce seçim kararı almasını ve bu seçimin Meclis’in seçimlerin yenilenmesi kararı olmasını diliyoruz. Anayasa çerçevesinde 116-3. Çünkü seçim tarihi uzadıkça milletin üzerindeki yük daha da perçinleniyor. Ülkemiz hem ekonomik hem de siyasi olarak tam bir çöküş içindedir. Bu yorgun hükümetin gitme zamanının geldiğine yürekten inanıyoruz, ancak bir an önce harekete geçmesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde muhalefetin seçimlerin olağan tarihine yakın bir dönemde yeniden yapılmasını talep etmesi durumunda kendisine bu temeli vermeyeceği kanaatindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu