Haber

Hastalığı nedeniyle 4 yıldır okulundan ayrı kalan Erzincanlı Gonca sağlığına kavuştu

Erzincan’da sıhhat problemleri nedeniyle 4 yıldır okulundan başka kalan 20 yaşındaki Gonca Yıldırım, tabiplerin başarılı tümör ameliyatıyla sıhhatine kavuştu.

Üzümlü Mesleksel ve Teknik Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kısmına 4 yıl evvel kaydını yaptıran Yıldırım, görme kaybı, şiddetli baş ağrısı ve baygınlık üzere sıhhat meseleleri nedeniyle okuluna yalnızca 4 ay gidebildi.

Başvurduğu sıhhat kuruluşlarında uzun mühlet ilaç tedavisi gören Yıldırım’ın, yaklaşık 6 ay evvel Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyninde tümör olduğu tespit edildi.

Beyin ve Hudut Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Selim Karagöz ve grubu tarafından ameliyata alınan Yıldırım, burundan endoskopik kamerayla girilerek yapılan kapalı beyin ameliyatıyla sıhhatine kavuştu.

Hastanede birinci sefer uygulanan ve başarılı geçen ameliyat sonrası servis odasına alınan Yıldırım, taburcu olduktan sonra 4 yıl orta verdiği eğitimini açık öğretimden sürdürmeyi planlıyor.

Gonca Yıldırım, operasyon sonrasında yeterli olduğunu ve görme şikayeti yaşamadığını, baş ağrısının bulunmadığını söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktora ve kendisiyle yakından ilgilenen hemşirelere teşekkür eden Yıldırım, “Üzümlü ilçesinde lise okuyordum ancak yaşadığım rahatsızlıklar ve baygınlıklar nedeniyle okulumu bırakmak zorunda kaldım. Yarım kalan eğitimimi açıktan tamamlamayı düşünüyorum.” diye konuştu.

Dr. Ahmet Selim Karagöz ise hastaya yaptıkları görüntülemede beyefendisinin merkezi sayılabilecek bir noktada hipofiz bezi tümörü tespit ettiklerini kaydeden Karagöz, şöyle konuştu:

“Hastamıza yapılan tetiklerin akabinde ameliyatına karar verdik. 1 santimetrenin üstündeki tümörler cerrahi olarak kıymetlendirilir. Biz ameliyatla hastaya daha az ziyan verecek bir şeklide burundan girerek nöronavigasyon aygıtı teknolojisi de kullanarak kapalı bir halde ameliyatı gerçekleştirdik. Sonuç olarak ameliyat sonrası hastamızın görmesindeki kayıp düzeldi. Artık daha rahat görebiliyor. Bundan sonrası içinde hastamızın takibini hastanemizde sürdürmeyi planlıyoruz. Hipofiz bezi tümörleri genelde yeterli huylu tümörler olarak bedellendiriliyor.”

Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız da hastanın ameliyatının başarılı geçtiğine ve sağlığına kavuştuğuna işaret ederek, “Doktorlarımızın bu muvaffakiyetleri hem grubumuzun motivasyonunu yükseltiyor hem de hemşerilerimizin alternatif olarak öteki kentlere, diğer hastanelere gitmesinin önüne geçmiş oluyor. Bizler de takımımıza teşekkür ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu