Teknoloji

Google, FTX Tarafından Finanse Edilen Yapay Zeka Şirketini Fonluyor

Geride bıraktığımız 2022 yılının sonunda kripto para borsası FTX likidite krizi yaşayarak piyasaları alt üst etti ve sonunda iflas ilan etti. Ardından şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifasını istedi ve dava açıldı.

Şimdi, şirket iflas etmeden ve Bankman’ın böyle bir vakası olmadan önce, Anthropic adında bir yapay zeka şirketine fon sağlıyordu. Doğal FTX ve Bankman gittikçe fon da gitti. Ancak şok edici bir gelişmeyle Google, Anthropic’in yeni finansörü olduğunu duyurdu.

Google, yapay zeka şirketi Anthropic’e 300 milyon dolar yatırım yaptı

300 milyon dolarlık rakam Financial Times tarafından Şubat ayında açıklandı. Anthropic rastgele bir rakam vermese de Google Cloud ile yatırım katılımını bire bir doğruladı. Şirket, Google’ın fonu hariç bugüne kadar toplam 580 milyon dolar topladı. Bu paranın 530 milyonu eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından sağlandı.

Google’ın Anthropic’e yatırım yapmasının nedeni, Google’ın geliştirmek istediği ChatGPT gibi bir yapay zeka olan ‘Claude’un Anthropic tarafından geliştirilip eğitilmiş olması gibi görünüyor. Bu nedenle gelecekte daha fazla yatırım yapılabilir.

Financial Times’a göre Google Cloud, Anthropic’in hisselerinin yaklaşık %10’unu satın aldı. Ne düşünüyorsun? Lütfen fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu