Haber

CHP’li Bayır: “Yerli ve milliyim diyen iktidar Yerli Malı Haftası’nı unutturdu”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, her fırsatta yerli ve milli olduğunu söyleyen hükümetin “Yerli Malı Haftası’nı unutturduğunu” iddia etti.

Bayır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 2002’den bu yana artan ithalat karşısında hükümetin çaresiz kaldığını savundu.

Bayır, hükümetin yerli malı kullanımının değerini topluma anlatamadığını savunuyor. “Üretmeyin tüketin diyenlere karşı durarak yerli malı savunmamız gerekirken yerli üreticiye gereken önemi ve desteği vermiyoruz. İthalata bağımlı hale geldik, sistemli bir şekilde ithalata bağımlı hale geldik. ekonomik çöküşe doğru sürükleniyor.” dedi.

Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde yerli üretim ve tüketim istikrarını devlet politikası haline getireceklerini belirten Bayır, “Unutulmamalıdır ki ülkemizde tüketilen her yerli ürün işsizlere iş, soruna çözüm demektir. İstihdam sorunu Duran üretimi canlandırmanın en iyi yolu yerli malına yönelmektir.Üretmeyenler zorunlu tüketim gerektirir.Yerli malı tüketmek tabiri kullanan politikadan çıkış yoludur.

Gelişmiş ülkelerin yerli üretimin değerini anladığını belirten Bayır, şöyle konuştu:

Yazar, Almanya’da bir otomobil fabrikasına girdiğinizde ‘Japon arabasına binecekseniz gidin Japonya’da iş bulun’ diyor. Gelişmiş ülkelerde durum böyleyken, dört mevsimin yaşandığı bir cennet olan ülkemizde Yerli Malı Haftası’nın görsel ve yazılı medyamızda yeterince ilgi görmemesine üzülmemek elde değil. yer altı ve yer üstü zenginliklerin daha çok olduğu bir yer… Yerli Malı Haftası’nı unutturdu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu