Haber

BTP lideri Hüseyin Baş, İYİ Parti’nin milletvekili adaylık teklifini reddetti.

YETER Parti lideri Meral Akşener’in Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’a yaptığı teklif gündem oldu. Baş’a Trabzon’dan 2. sıra milletvekili teklif edilirken, Baş şu anda şehirde bir milletvekili bulunan İYİ Parti’yi reddetti.

İSTANBUL 1. DERECE İSTEDİ

Görüşmede tüm çevresinin İstanbul’da olduğunu belirten Hüseyin Baş, İstanbul 1’inci olağan milletvekili adaylığı için adaylık istedi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Haberler.com’un ulaştığı BTP kaynakları, teklif olayını doğruladı. Görüşmelerin sürdüğünü belirten kaynaklar, sürecin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını söyledi.

MİLLİ İTTİFAKI ARADI

Hüseyin Baş, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda Millet İttifakı’nda yer almak istediğini söylemişti. Baş, “Millet İttifakı’nda olmamak benim tercihim değil. Vatandaşlarımızdan çok talep geldiği için söylüyorum. Parti kadroları olarak Millet İttifakı’nı destekliyoruz, içinde olacağız. Bırakın alsınlar.” Beni Millet İttifakına alın. Bundan daha net bir çağrı olamaz. Vermezlerse açıklasınlar. Çünkü milletimiz bunu istiyor, vatandaş istiyor” dedi.

SÜREÇ OLUMLU BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMADI

Akşener, Baş’ın telefonunun ardından BTP Genel Merkezi’nde Baş’ı ziyaret etti. Akşener, ikili görüşmenin ardından önerisini masaya getireceğini söyledi. Ancak süreç olumlu sonuçlanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu