Haber

WSJ muhabiri Rusya’da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Rusya’da Wall Street Journal (WSJ) gazetesi muhabiri Evan Gershkovich, casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

Rus haber ajansları, ABD vatandaşı Gershkovich’in gözaltına alındığına ilişkin bilgileri Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) açıklamasına dayandırdı.

Ajansların haberine göre FSB, 31 yaşındaki Gershkovich’in Ural Dağları’ndaki Yekaterinburg kentinde bilinmeyen bilgileri elde etmeye çalışırken gözaltına alındığını bildirdi.

FSB, Wall Street Journal muhabirinin “ABD hükümeti yararına casusluk yaptığından şüphelenilen” elde etmeye çalıştığı bilgilerin Rus ordusuna bağlı şirketlerden birinin faaliyetleri hakkında olduğunu bildirdi. FSB, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın gazetecilik yapması için akreditasyon verilen isimler arasında Gershkovich’in de olduğunu bildirdi.

FSB, Wall Street Journal’ın Moskova ofisinde çalışan Gershkovich’in ne zaman gözaltına alındığını açıklamadı.

Rusya’da casusluk hatası 20 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Wall Street Journal’da Rusya ve Ukrayna ile ilgili haberler yapan Gershkovich’in son haberi, Batı’nın uyguladığı yaptırımların etkisiyle darmadağın olan Rus ekonomisiyle ilgiliydi.

Sovyetler Birliği’nden ABD’ye göç etmiş bir aileden gelen Gershkovich, Rusça da biliyor. WSJ’den önce Moskova’da AFP haber ajansında muhabir olarak çalıştı. Daha önce, İngilizce haber sitesi The Moscow Times’da muhabirlik yaptı.

DW,AFP,AP,rtr/CO,HS

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu