Yaşam

Bircan Bali, Hadise’nin Bircan Bali’ye açtığı dava sonucunda beraat etti.

MÜZİK Hadise Açıkgöz, Reza Zarrab ile bağı olduğu tezleri doğrultusunda kasıtlı ve hoşgörü sınırlarını aşan sözler kullandığı iddiasıyla. dergi program yorumcusu Bircan Bali onun hakkında bir yanılgıya düştü. 3 yıl 6 ay tutuklu kalması istenen magazin program yorumcusu Bircan Bali beraat etti. Hadise, avukatı aracılığıyla beraat kararına itiraz etti. Dava bu sefer duruşmalı olarak görülecek.

Şarkıcı Hadise, programın sunucusu Bircan Bali hakkında, basın özgürlüğüne aykırı olarak kendini küçük düşürmek kastıyla kasten, kötü niyetle, sistematik olarak oldukça ağır sözler kullandığı ve hoşgörü sınırlarını aştığı gerekçesiyle farklı tarihlerde, farklı tarihlerde suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hadise’nin bir halk figürü olduğu, kendisine yöneltilen eleştirilere katlanmak zorunda olduğu ancak program sırasında zanlının söylediği sözlerin müştekinin şeref, şeref ve haysiyetini rencide edecek nitelikte olduğu kaydedildi. “Hakaret” suçunun uzlaşmaya tabi suçlardan biri olduğu ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı belirtildi. Programda yer alan söylemlerin Hadise’yi küçük düşürecek ve yanlış tanıtacak nitelikte olduğu belirtildi.

YARGI DOSYA ÜZERİNDEN YAPILDI

Hadise’nin avukatı tarafından sunulan dilekçede, İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde basit yargılama usulüyle yürütülen dava kapsamında Hadise’nin avukatı tarafından sunulan dilekçede, sanık söz konusu programın dedikodu ve iftira içerdiği, yorumcu olduğu, gazeteci olmadığı, hatta hayatının hiçbir döneminde tabloid muhabirliği yapmadığı belirtildi. Basın mensubu olmadığı vurgulanarak, basın yoluyla kendisine defalarca hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

“HAKARET NİYETİ YOK”

Sanık avukatı Bircan Bali’nin mahkemeye sunduğu savunma dilekçesinde, “Davalının sözleri müştekiye hakaret anlamına gelmediği gibi, magazin dergilerinde yer alan haberlere yorum yapılmıştır. Müşteki Hadise uzun yıllar Türkiye’de tanınan ses sanatçısı, Unicef ​​Türkiye’de gönüllü olarak çalışmıştır. Müzisyen ve pop yıldızı ‘Çocuk Hakları Savunucusu’dur. Magazin basını tarafından özel hayatı da yakından takip edilmektedir. Ayrıca televizyona çıkan kişilerin aile yaşamları ile topluma ve özellikle çocuklara ve gençlere örnek olması gerektiği için buna göre seçilmesi gerektiği belirtiliyor. Program boyunca yorumcular tarafından yorumlandı” dedi. Dilekçede, “Davanın konusu, programın niteliği itibarıyla güncel olayların tartışıldığı programdır. Bu programlar, haber niteliğindeki yayınlardan farklı olarak, program yapımcılarının ve katılan konukların bireysel görüş, yorum ve eleştirilerinden oluşmaktadır.”

KAZANIM KARARI VERİLMİŞTİR Mahkeme, sanık Bircan Bali hakkında “hakaret” hatasından dolayı cezalandırılması talebiyle kamu davası açıldığını ancak kabahatin unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat ettiğini bildirdi.

Gerekçeli beraat kararını açıklayan mahkeme, tanınmış kişilere yönelik eleştiri sınırlarının daha geniş olduğunu ve kendisine yöneltilen ağır eleştirilere diğer kişilere göre katlanmak zorunda olduğunun altını çizdi. Gerekçeli kararda, “Şikayetçi Hadise, Türkiye’de uzun yıllardır tanınan bir ses sanatçısı ve pop yıldızı olduğu için kamuoyuna mal olmuş bir isimdir, müştekinin itibarı nedeniyle özel hayatı da magazin basını tarafından yakından takip edilmektedir, sanıkların iddianamedeki sözleri incelenmiştir. Eleştirinin niteliğinden kaynaklanan sertliğin hata teşkil etmediğini belirten mahkeme, Bircan Bali’nin isnat edilen suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Beraat kararından şikayetçi olan Hadise’nin avukatı itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti ve duruşma açılarak yargılamaya devam edilmesine karar verdi.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu