Haber

Biden’ın sağlığına ilişkin tartışmalar büyüyor

ABD Lideri Joe Biden’ın anısına ilişkin uzun süredir devam eden tartışmalar, 81 yaşındaki liderin konuşurken yaptığı yeni hatalar ve Özel Savcı Robert Hur’un raporu nedeniyle yoğunlaştı.

Savcı Hur, 2017 yılında Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılırken teslim etmesi gereken gizli belgeleri sakladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Biden hakkında herhangi bir suçlamada bulunmayacağını belirterek, ABD Başkanı’nı “zayıf ve yaşlı bir adam” olarak nitelendirdi. hafıza.” Hur, Joe Biden’ın ne zaman Lider Yardımcısı olarak görev yaptığı, oğlu Beau Biden’ın ne zaman öldüğü gibi soruların yanıtlarını bile hatırlamadığını iddia etti.

Raporun yayımlanmasının ardından Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Biden, “hafızasının iyi olduğunu” belirtti.


Robert HurFotoğraf: Alex Brandon/AP/resim ittifakı

Oğlu öldüğünde unuttuğu iddiasını reddederken çok üzüldüğü gözlenen Biden, “Bu konuyu nasıl açar? Oğlum öldüğünde kimsenin bana hatırlatmasına ihtiyacım yok.” Beau Biden, 2015 yılında 46 yaşındayken beyin kanserinden öldü.

“Meksika Devlet Başkanı Sisi”

Biden’ın aynı basın toplantısında Mısırlı lider Abdülfettah Sisi için “Meksika Devlet Başkanı” ifadesini kullanması onun anısına ilişkin şüphelerin daha da artmasına neden oldu. Gazze’ye ilişkin bir soruyu yanıtlayan Biden, “Bildiğiniz gibi Meksika Devlet Başkanı Sisi, insani yardım malzemelerinin girmesine izin verecek kapıyı açmak istemedi. Kendisiyle konuştum ve kapıyı açmaya ikna ettim.”

Geçtiğimiz gün Biden, 2021’deki G7 zirvesinde dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yaptığı bir konuşmayı sanki 2017’de ölen eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’la konuşuyormuşçasına anlattı.

Joe Biden, New York’ta düzenlenen resepsiyonda şunları söyledi: “Başkan seçildikten sonra, Avrupa ve İngiltere’den yedi liderle görüşmek üzere G7 toplantısına gittim. Oturdum ve dedim ki: ‘Amerika geri döndü.'” seçim kampanyası için para topladı. Fransa Cumhurbaşkanı bana baktı ve ‘Ne kadar süreliğine?’ dedi. “Hiç bu açıdan düşünmemiştim” diyen Biden, “Sonra Almanya’dan Helmut Kohl bana baktı ve şöyle dedi: Yarın sabah London Times’ı açsanız ve bin kişinin bir binanın kapısını kırdığını öğrenseniz ne derdiniz? Britanya Parlamentosu’na girdiler ve içeri girerken bazı insanları mı öldürdüler?” “Sayın Başkan” dedi.

Biden, geçtiğimiz Pazar günü aynı G7 görüşmesini aktarırken bu kez Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u, 1996’da ölen eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand’la karıştırdı. Üstelik ülkesini Almanya olarak ilan etmişti. Biden, “Almanya’dan yani Fransa’dan Mitterand bana baktı ve ‘Peki ne oldu, neden, ne kadar süreliğine geri döndün?’ dedi.” dedi.


2021 yılında İngiltere’de düzenlenen G7 zirvesinde bir araya gelen Angela Merkel, Joe Biden, Kraliçe II. Elizabeth ve Emmanuel Macron. Fotoğraf: Jack Hill/Getty Images

“Bu hepimizin başına gelir”

ABD Başkanı’nın Merkel ve Kohl isimlerini karıştırdığına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, birçok kişinin zaman zaman konuşurken hata yapabileceğini belirterek Biden’ı savundu. Geçmişte benzer hatalar yapan siyasetçilerden örnekler veren Jean-Pierre, “Bu hepimizin başına gelir, ortak bir şeydir.”

Biden’ın genel sağlık durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan sözcü, ABD Başkanı’nın daha önceki kontrollerde herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını, yakın zamanda yeni bir muayeneye gireceğini belirtti.

Trump Haley ve Pelosi’yi de karıştırdı

Biden ile 77 yaşındaki selefi Donald Trump’ın kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde birbirleriyle rekabet etmesi bekleniyor.

Trump, geçen ay yaptığı bir konuşmada Cumhuriyetçi Parti’deki rakibi Nikki Haley ile ABD Başkanı iken Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin isimlerini defalarca karıştırmıştı. 77 yaşındaki Trump’ın bu hatası, Haley’nin kampanya konuşması sırasında Trump’ın ruh sağlığını sorgulamasına yol açtı.

Biden ayrıca sosyal medya hesabında Trump’la dalga geçerek, “Nikki Haley ile her konuda aynı fikirde değilim ama şu konuda hemfikiriz: O, Nancy Pelosi değil.”

DW,AP,Reuters / CÖ,ET

DW Türkçe’ye sansür olmadan nasıl erişebilirim?

gulagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu