Ekonomi

Azerbaycan Hükümeti Kahramanmaraş’taki İmar Çalışmalarına Destek Verdi

Kahramanmaraş’taki Azerbaycan Bulvarı ve çevresi, Azerbaycan hükümetinin desteğiyle yeniden ayağa kalkıyor.

KAHRAMANMARAŞ – Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan uluslararası anlaşmayla Kahramanmaraş’a 100 milyon dolar tahsis edilerek konut, okul ve kültür merkezi üretimi üstlenildi. Azerbaycan’ın inşa ettiği alan dışında il merkezinin farklı yerlerinde de çalışmalar başladı.

Türkiye ve Azerbaycan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş için harekete geçti. Azerbaycan, depremin ardından şehrin toparlanması için 100 milyon dolar ayırdı. Azerbaycan Bulvarı üzerindeki Hayrullah Mahallesi’nde başlatılan inşaat çalışmaları ile şehir adeta şantiyeye dönüştü. Verilecek kaynaklarla kent merkezinde konut, ilkokul, anaokulu, kültür merkezi, park ve bahçeler yapılacak.

Bölgenin imarına yönelik başlatılan inşaat, TOKİ ve Azerbaycan Toplu Konut İdaresi ile birlikte çalışmaya devam edecek.

Başlanan inşaat çalışmalarının vatandaş olarak memnuniyet verici olduğunu belirten Zekeriya Gül, “Çok güzel bir projeyle dönüşüm planına dahil edildi. Azerbaycanlı kardeşlerimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu acı günde yanımızda oldular ve yanımızda oldular. Şehrimizi yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Buraların şehrin en güzel mahallelerinden biri olduğuna inanıyorum.” “Binalardan biri olacak ve depreme dayanıklı olacak. Ne zaman yapılacağı konusunda kafamızda soru işaretleri vardı ama şimdi başladılar ve çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.

Berber esnafı Mehmet Safa ise, “İnşaat çalışmaları iyi gidiyor. Esnaflara da yer verilmesini umuyoruz. Tek temennimiz iş yerlerimizin ve bölgemizin eskisi gibi temiz olması. Güzel bir şehir kurmalarını ve güzel bir şehir kurmalarını bekliyoruz. onu bize teslim edin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu