Haber

Artistanbul Feshane Kapılarını Tate Müzesi’ne Açtı.

Art İstanbul Feshane, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Tate Müzesi’nin ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde Sergisi’ne kapılarını açtı. Serginin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da kültür ve sanat, şehrin en değerli yaşam kaynaklarından biridir. Bu kaynağın beslenmesi, güçlendirilmesi ve hatta paylaşılmasından hepimiz sorumluyuz” dedi. Bu sorumluluk duygusuyla 5 yılda büyük başarılara imza attık.” “Değerli işler yaptığımıza inanıyoruz. Bugün İstanbul, tarihinin en onarılmış dönemini yaşıyor. İstanbul’un kültürel mirasını koruyor ve bu şehrin kadim geçmişini günlük hayatımızın bir parçası haline getirerek, modern bir anlayışa sahip bir modele geçiyoruz. hissediyoruz, yaşıyoruz, paylaşıyoruz ve kıymetini biliyoruz” dedi. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 çok özel eserinin yer aldığı sergi, 23 Ocak – 19 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında ziyaret edilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek şehrin kültür ve sanat yaşamına kazandırılan Artİstanbul Feshane, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Tate’in “Dinamik Göz: Op ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisine ev sahipliği yaptı. ev sahipliği yapacak. 23 Ocak – 19 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşacak standın açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde, serginin İstanbul’a getirilmesinde emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı ve CHP Fatih Belediyesi Lider adayı Bakanlık Polat ile CBE Tate Müdürü Dr. Maria Balshaw, Tate Uluslararası İlişkiler Müdürü Neil Mcconnen ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. .

İmamoğlu şunları söyledi:

“İSTANBUL TEK BAŞINA DÜNYANIN EN GÜZEL SANAT ESERİDİR”

“Eşsiz bir şehirde yaşıyoruz. İstanbul coğrafyasıyla, kültürüyle, görkemiyle, tarihiyle, 8.500 yıllık mirasıyla dünyanın en güzel sanat eseridir. İstanbul’da kültür ve sanat en önemli kaynaklardan biridir. Hepimiz şehrin yaşamını beslemek, güçlendirmek istiyoruz ve hatta bunu tüm dünyayla paylaşmakla sorumluyuz. Bu sorumluluk duygusuyla 5 yılda çok büyük ve önemli işler yaptığımıza inanıyoruz. Bugün İstanbul yaşıyor tarihinin en restorasyon dönemini yaşıyor. İstanbul’un kültürel mirasını koruyor ve bu şehrin kadim tarihini günlük yaşamımızın bir parçası haline getirerek günlük hayatımızın bir parçası haline getiriyoruz. Yaşadığımız, paylaştığımız bir modele geçiyoruz. İstanbul’a bugüne kadar olduğundan çok daha fazla sayıda ve çeşitlilikte kültür-sanat mekanı kazandırdık, elbette getirmeye de devam edeceğiz.

“SANATÇILARIMIZA ULUSLARARASI KURUMLARLA ETKİLEŞİM FIRSATI SUNACAK BU SERGİ, İSTANBUL’UN ÜST SEGMENT TURİZM DESTASYONU OLMASINA AYNI ZAMANDA GÜÇLÜ KATKIDA OLACAKTIR”

İstanbul’umuz tarihi ve kültürel potansiyeline yakışır şekilde dünya çapında bir sanat kenti haline geliyor. Elbette çok yakında hak ettiği yere ulaşacaktır. Kültür ve sanatı İstanbul’un her noktasına taşırken, aynı zamanda dünyanın en özel sanatsal ve kültürel üretim örneklerini de bu şehrimizde halkımız ve misafirlerimizle buluşturuyoruz. Bugün dünyanın en çok ziyaret edilen ve saygın müzelerinden biri olan Tate’in çok özel koleksiyonlarından birini İstanbullu sanatseverlerle tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın en değerli sanat kurumlarından biri olan Tate’in bu koleksiyonunda 21 ülkeden 57 sanatçının 95 çok özel eseri yer alıyor. Bu fuarın Türkiye’de bu ölçekteki ilk ve en büyük uluslararası stand olduğunu belirtmek isterim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bugün olduğu gibi uluslararası kültürel işbirliklerinde Türk sanat dünyasını himaye etmesi ve diğer kurumların da İstanbul’umuzun kültürel zenginliğini artırmasının önünü açması beni gururlandırıyor. Bu sergiyle birlikte İstanbul’un uluslararası sanata ev sahipliği yapma niteliği daha da güçlenecek, gelecekte daha güçlü hayaller kurmamızı, daha güçlü projeleri hayata geçirmemizi sağlayacak. Sanatçılarımıza uluslararası kurumlarla etkileşim olanağı sunacak olan bu stant, aynı zamanda İstanbul’un üst segment turizm destinasyonu haline gelmesine de güçlü bir katkı sağlayacak.

“GENEL OLARAK ARTİSTANBUL FESHANE VE HALIÇ BU DÖNEMDE YAPTIĞIMIZ KÜLTÜR SANAT YATIRIMLARININ EN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİDİR”

Bu çok önemli sergiyi Haliç’te ve Artİstanbul Feshane’de yapıyor olmamız da çok değerli. Artİstanbul Feshane ve genel olarak Haliç bu dönemde yaptığımız kültür sanat yatırımlarının en önemli noktalarından biridir. Bir dünya başkenti olan İstanbul’a yakışan bu sergiyi elbette tüm İstanbulluların gelip görmesini, her yaştan insanın bu keyfin bir parçası olmasını diliyorum. Aynı zamanda İstanbul’a gelen turistlerin de bu sergiyi gezmekten, farklı turizm sektörleri ve gruplarıyla etkileşim kurmaktan, onları bu sergide, bu müzede ağırlamaktan keyif almasını diliyorum. İBB Miras ve İBB Kültür çalışanlarının özverisi ve belediyemiz iştiraklerinin de katkılarıyla, 2019 yılında düzenlediğimiz ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde’ sergisi ile halkımızla yaklaşık 5 ay boyunca güçlü bir sanat programı düzenleyeceğiz. Dünyanın en saygın sanat aktörlerinden Tate ile düzenlenen ve 19 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlik, yan etkinliklerle zenginleşecek. Tekrar buluşacağımızın müjdesini vermek isterim.

“GÖNÜLLERİ Fetheden HER İNSANIN İNSANLIĞA DAHA İYİ HİZMET OLACAĞINA GÖNÜLDEN İNANIYORUM”

Aynı zamanda çok değerli yol arkadaşlarıma ve emeği geçen Usta Polat’a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. ‘Aferin’ demeyi ihmal etmek istemiyorum. Çünkü Fatih bizim değerli bir ilçemiz. Fatih kelimesi fetihten gelir. Dolayısıyla bu dönemin en önemli fetihinin gönülleri fethetmek olduğuna ve gönülleri fetheden her insanın insanlığa güzel hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Sevgili dostumun Fatih’te yaşayan herkesin gönlünü fethedeceğine inanıyorum ve inanıyorum. Bu duyguyla yolu açık olsun.”

POLAT: “CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA 3 YIL ÖNCE ‘KÜLTÜREL DİPLOMASİ OFİSİ’Yİ KURDUK”

Tate Müzesi ürünü ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde Sergisi’nin İstanbul’a getirilmesi sürecini katılımcılarla paylaşan CHP’li Fatih Belediye Başkanı adayı Mahir Polat, şunları söyledi: “Bunu Türkiye’de bir sanat tarihçisi olarak söylüyorum; Sanat tarihi belgeleme açısından bugüne kadar açılmış en açık hava müzesi.” Olgun, en uluslararası olayı yansıtması açısından neredeyse tüm dünya için eşsiz bir sergi. Türkiye’de kanalda kültürel tarih üretme konusunda kültürel etkinlikler, sanat etkinlikleri ve sanat tarihi eksikliği yaşanıyor. Ne yazık ki Türkiye’nin kültürel ve sanatsal etkinlikleri kültürel bir “Tarih üretme konusunda yetersiz kalmıştır” dedi. 4,5 yıl birlikte çalıştığı İBB Başkanı İmamoğlu’nun yaklaşık 3 yıl önce kendilerine ‘Kültürel Diplomasi Ofisi’ kurma talimatı verdiği bilgisini paylaşan Polat, “Bu çalışmalar bir yandan bizi uluslararası kurumlarla iş birliğine de götürüyor. bir yandan da İstanbul’a” “Türk sanatçıların dünyaya tanıtılması konusunda gelişen işbirliklerinin de kapısını açıyor ve bu çabaların ilk adımlarını atıyor” dedi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Polat, stantta emeği geçen tüm vatandaşların katılımıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından İmamoğlu ve katılımcılar sergiyi gezdi.

ÜNLÜ ESERLER SANAT SEVERLERİ BEKLİYOR

İstanbul’un en büyük kamusal kültür ve sanat mekanı Artİstanbul Feshane, dünyanın en önemli sanat kurumlarından İngiliz Tate’e ev sahipliği yapıyor. “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” standında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland gibi sanatçıların yer aldığı çok disiplinli özel bir seçki yer alıyor. Helio Oiticica. İstanbullularla buluşuyor.

21 ÜLKE, 57 SANATÇI, 95 ESER

21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı standın küratörlüğünü Londra’daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern’in Stands ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

SERGİ 19 MAYIS’A KADAR ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektiften ele alan, modernist öncüleri ve çağdaş sanatçıları ve bu akımla yakından bağlantılı sanatçıları bir araya getiren “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” standı, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliğinde. Stand 23 Ocak – 19 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında açık kalacak.

haberkeskin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu