Haber

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Vekili Samet Güdük’ün Cenazesi Defin Edildi

Adana’da dün silahlı saldırıda hayatını kaybeden Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Vekili Samet Güdük’ün naaşı toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Güdük (40) için Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde tören düzenlendi. Güdük’ün, Adana Demirspor atkısının bırakıldığı tabuta, yakınları ve sevenleri karanfil attı.

Törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Törende Güdük’ün eşi Duygu, çocuklarından Demir, annesi Aysel, babası İsmail Güdük ile yakınları ve meslektaşları üzüntü yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar törende Samet Güdük’ün bir çalışan değil, kardeşleri, yoldaşları ve iyi bir insan olduğunu söyledi.

Güdük’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kırmızı bayrağı olan Adana Demirspor’a ve görevine aşık olduğunu ifade eden Karalar, “Maalesef hain bir saldırıda kendisini kaybettik. Çok üzgünüz. Emniyet Müdürümüze uğradım. Ben de ‘Bu bir işlemdir’ dedim, ‘Asla bir borç-alacak meselesi değil. Samet o kadar temiz, o kadar dürüst bir insan ki, böyle bir ilişki söz konusu bile olamaz. Bu başka bir şey.” dedi.

İzmir’de taksicinin aldığı kişi tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Karalar, şöyle devam etti:

“‘Ben açım, çocuklarım aç’ diyerek işe aldığım ve sürekli Samet’e yumurta getiren bir çalışanımız tarafından öldürüldü. Trilyon yıl düşünseniz bile böyle bir şey asla gelmez. Öğleden sonra Sayın Başsavcı’yı da ziyaret ettim. “Yapacağım. Bunları biliyorum, biliyorum. Bunun arkasında başka bir şey var. Ortaya çıkarıp hesabını verene kadar peşini bırakmayacağız.”

Gözyaşlarını tutamayan Karalar, Güdük’ün Büyükşehir Belediyesi’nde kendisiyle çalışmayı çok istediğini belirterek, atama mektubunu göstererek, “Ama ‘Cumhurbaşkanı benim özel sekreter (müdür) mektubumu yazar mı?’ diyordu. “Yazınızı 11. ayda yazdım. Sana sürpriz yapacaktım. Toprak olacaksın ama her zaman kalbimizde yaşayacaksın Samet. Bakın onbinler uğurluyor sizi, ne kadar çok sevdikleriniz var.” dedi.

Karalar daha sonra atama mektubunu Güdük’ün tabutuna bıraktı.

“Böyle bir ölümü hak etmedi”

Ağabeyi Mehmet Güdük de acısının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük olduğunu ifade ederek, “Samet, ulaşabildiği her yere yardım götürmek, yardım ulaştırmak ve gönüllere dokunmak için elinden geleni yapardı. O her zaman bir yardım severdi. umutlu bir insan. Samet ailesi, arkadaşları, arkadaşları, arkadaşları, arkadaşları ve arkadaşları için çok önemli bir insandır.” “Dostlarına, onu sevenlere, ona merhaba diyenlere hep umut doluydu. Böyle bir ölümü hak etmedi.” söz konusu.

CHP İl Lideri Anıl Tamburoğlu, bu acı ve öfkeyle söyleyecek sözü kalmadığını belirterek, “En sevdiği sloganla bitiriyorum: ‘Umut et, dik dur ve sabret’.” dedi.

Cenaze, daha sonra Seyhan ilçesine bağlı Karayusuflu İlçe Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, milletvekilleri, ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

Dün düzenlenen silahlı baskında ağır yaralanan Güdük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şüpheli MG gözaltına alındı.

haber-sulusaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu