Haber

307 yıl önce atalarının göç ettiği bozkırları ziyaret ettiler

307 yıl önce Konya’nın Bozkır ilçesinden göç ederek Manisa’nın Turgutlu ilçesine yerleşen Bozkır halkının torunları ata yurdunu ziyaret etti.

307 yıl önce Turgutlu’da Bozkır ve Aşağı Bozkır mahallelerini kuran Bozkırlıların torunları, Bozkır Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz liderliğinde 20 kişilik bir grupla Konya’ya geldi.

Ekip, Bozkır’ın Üçpınar, Tepearası, Sorkun, Dereköy mahalleleri ile Çağlayan, Çat ve Bozkır barajları ile Aygırdibi Şelalesi’ni gezdi.

Bozkır Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, mahallelerinin yazılı tarihinin 1715 olduğunu belirtti.

Aşiretlerinin Konya’dan Manisa’ya göç ederek iki mahalle kurduklarını belirten Yılmaz, “Atalarımızın köylerini ziyaret ettik. Akrabalarımızı burada bulduk. Üçpınar köyünde Köselioğlu ve akan hanedanının mensuplarıyla tanıştığımızda duygulu anlar yaşadık. Ailelerimizin tarihi hakkında çok değerli bilgiler edindik.Geçmişte olduğu gibi Üçpınar halkının da eğitime çok değer verdiğini gördük ve halen de devam ediyor.”

Hemşehrilerine kedilerini ağırladıkları için teşekkür eden Yılmaz, yakınlarını mahallelerine davet etti.

Konya Bozkırları Derneği Lideri Burhan Yılmaz da Konya Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan’ın görev yaptığı dönemde Bozkırlı olduğunu ve atalarının Bozkır’dan göç ederek Manisa Turgutlu ilçesine yerleştiğini söylediğini de belirtti.

Sonrasında araştırma yaptıklarını belirten Yılmaz, “Bozkır Mahalle Muhtarımız Mustafa Yılmaz’ın katkılarıyla Konya Bozkır ile Manisa Bozkırının ortasındaki gönül köprülerini kurduk. Atalarının topraklarını tanımak isteyen Bozkırlı kardeşlerimizi Bozkır’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk ve kültürümüzü yanlarında götürmeleri için Bozkır Dergimizi ve Bozkır kitaplarımızı Manisa Bozkır’a hediye ettik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu