Haber

YÜKSEKOVA’DA AÇILAN AYAKKABI TASARIM KURSU, İSTİHDAMA KATKI SUNUCAK

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ayakkabı tasarım ve üretim kursuna 60 kişi kayıt yaptırdı. Bilhassa bayanların ilgi gösterdiği kursta, 35 bayan kursiyer olabilmek için müracaat yaptı. Kursiyerler bir yandan mesleği öğrenip bir yandan da kendi ürettiklerinin ticaretini yapabilecek. Kurs Eğitmeni Eser Koznan, bu kursun istihdam için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Öğrenciler, kendi ürettiklerinin ticaretini de aynı zamanda yapabilecek ve gelirlerini elde edebilecekler. Bu istihtamdır ve onlar için açılan bir iş kapısıdır” dedi.

Yüksekova İlçesi’nde ayakkabı üretmeye yönelik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından ayakkabı tasarım ve üretim kursu açıldı. Özellikle kadınlar ilgi gösterdiği kursa 35’i bayan 60 kursiyer kayıt yaptırdı. Kursiyerler, ayakkabı, pandif, terlik, babet üretimi için gerekli eğitimleri alarak, birinci eserlerini ortaya çıkarmaya başladı. Kurs eğitmeni Eser Koznan, HEM tarafından Hakkari bölgesinde bu türlü bir kursun birinci kere Yüksekova İlçesi’nde açıldığını söyledi. Kursiyerlerin aldığı eğitimlerle birinci eserlerini de ortaya çıkardıklarını anlatan Koznan artık üretime başladıklarını söyledi. Bu işin hem eğitimini hem de ustalığını öğrendiklerini anlatan Koznan şöyle konuştu:

“Bu kursu bitiren kursiyerler, kendi eserlerinin ticaretlerini yapabilecekler. Bu onlar için büyük bir istihdam kapsı olacak. Meskende oturan bayanlarımıza ve gençlerimize yönelik büyük bir gelir kapısı, istihdam olacak. Kursiyerlerimiz sabah ve öğle olmak üzere iki öğün kursa geliyorlar. Kursiyerlerimiz kendi yaptıkları birinci eserleri kendileri giyiyorlar. Bu kurslar sayesinde meslek öğreniliyor, ileride geçimlerini sağlayacakları iş kapısı oluyor. Öğrenciler, kendi ürettiklerinin ticaretini de tıpkı vakitte yapabilecek ve gelirlerini elde edebilecekler. Bu olağan hobi olabilecek bir iş değil. Bu istihdamdır ve onlar için açılan bir iş kapısıdır”

Kursiyerlerden 4 çocuk annesi Sudave Kaçan (36), kursa gelip meslek öğrenmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kaçan, “Bir bayan olarak bu türlü bir işi öğrenmek, çalışmak hoşuma gidiyor. Burada olmak beni keyifli ediyor. Sabah kalkıp çocuklarımı okula gönderip konut işlerimi yaptıktan sonra buraya geliyorum. Buraya gelince meslek öğrenmenin memnunluğunu yaşıyorum. Burada terlik ve patik yapıyorum. Bu kursu açanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu