Haber

Umut Sen: “Bağımsız Maden-İş Önderliğinde İşçiler, Özyeğin Fiba Holding’e Bağlı Polyak Madencilikte Haksız Bir Şekilde İşten Çıkarılan Arkadaşları…

Umut Sendikası (Umut-Sen), Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde çalışanların Özyeğin Fiba Holding’e bağlı Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik’te işten çıkarılan arkadaşları için aksiyonlara başlayacağını duyurdu. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Lideri Gökay Çakır, “Şirket yetkililerine defaten iletmemize rağmen direniş kararı sendikamıza ait değil bizzat üyemizin işten çıkış bildirimini gerçekleştiren Polyak yönetimine aittir. Uyarımız belli ki ciddiye alınmamış, sendikamızın kararlılığı sınanmaya çalışılmıştır. 5 Aralık Pazartesi sabahı itibariyle geceli gündüzlü direnişe başlanacak” açıklamasını yaptı.

Umut Sendikası (Umut-Sen), Bağımsız Maden-İş öncülüğünde personellerin Özyeğin Fiba Holding’e bağlı Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik’ten işten çıkarılan arkadaşları için direnişe başlayacağını duyurdu. Ayrıyeten, kelam konusu Polyak Eynez Güç Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yöneticileri yarın TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplantısına katılacak.

Umut-Sen, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu açıklamayı yaptı:

“Bağımsız Maden-İş önderliğinde işçiler, Özyeğin Fiba Holding’e bağlı Polyak madencilikte haksız bir biçimde işten çıkarılan arkadaşları için direnişe başlıyor. Gücümüz birlikteliğimizden gelir. Madenci işini geri alacak!”

“BİZ BURADA EMEĞİMİZE, EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ VE SAHİP ÇIKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Umut-Sen’in yaptığı videolu paylaşımda bir işçi şunları söyledi:

“Burada yapılan haksız ve hukuksuz bir süreç var. Biz sendikayla bir arada 20 gün evvel mutabakata varmıştık lakin burada yapılan sürecin muhakkak kanunla, hukukla, işledikleri disiplin heyeti ile hiçbir alakası yoktur. Yaptıkları süreç büsbütün hukuksuzdur. Bizler burada mağduriyeti gidermeleri için elimizden geleni en düzgün formda yolunu açtık ve kapatmamaya da devam ediyoruz. Diyaloglarımız her vakit bizim için kıymetli. Bu bahiste her türlü şeyi yaptık lakin maalesef Polyak idaresi bize bu yolu muhakkak kapattı. Hiçbir halde bizleri dinlemiyor. Kulaklarını tıkadılar.

Bizler burada yalnızca kendimizin değil, sendikamızın bütün üyelerinin haklarını savunmak için buradayız. Bir tane üyemiz bizim için daha kıymetli. Bir üye demek hepimiz için birebir şey demektir. Burada yapılan haksız ve hukuksuz süreci katiyetle kabul etmiyoruz. Bütün üyelerimizin de ardındayız. Biz burada emeğimize, ekmeğimize sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Burada yapılan sürecin hukuka ters olduğunu biliyoruz. Artık bunu sonlandırmalarını, işimize geri dönmek istiyoruz.”

“SENDİKAL BASKI VE MOBBİNG UYGULAMALARI SONRASINDA SENDİKAMIZLA VARILAN MUTABAKATA KARŞIN HUKUKSUZ OLARAK İŞTEN ATILAN ÜYEMİZ İÇİN DİRENİŞE BAŞLADIK”

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Özyeğin Holding/Fiba Enerji’ye bağlı Polyak Madencilik’ten sendikal baskı ve mobbing uygulamaları sonrasında sendikamızla varılan mutabakata karşın hukuksuz olarak işten atılan üyemiz için üye ve şura toplantılarında alınan karar gereği bu direnişe başladık.

Şirket yetkililerine defaten iletmemize karşın direniş kararı sendikamıza ilişkin değil şahsen üyemizin işten çıkış bildirimini gerçekleştiren Polyak idaresine aittir. İkazımız aşikâr ki ciddiye alınmamış, sendikamızın kararlılığı sınanmaya çalışılmıştır.

Sendikamızın benimsemiş olduğu sendikal faaliyet prosedürü, irtibat kanallarının kapandığı, barışçıl tahliller bulunamadığı takdirde yapılmış olan hukuka ve iş yeri barışına ters davranışa karşı fiili, yasal ve tüzel her yolun denenmesidir. Şirket tarafından alınan bu tavır ile sendikamızı başta işyeri önü olmak üzere, Polyak şirketinin bağlı olduğu Fiba Holding’in tüm iş yerleri önünde, Özyeğinlere ilişkin her alanda basın açıklamasına ve hareketler yapmaya mecbur bırakmıştır.

Netice olarak Polyak yetkilileri ferdî hasımlıklarını şirket tavrı olarak uygulayıp işyerinde ne patronluğun ne emekçilerin ne de sendikanın faydasına olacak bir aksiyon sürecini mecburî kılmıştır. Sendikamız bu şahsileştirilmiş sürecin son bulmasını, tüm taraflar ismine daha olumlu sonuçlar verecek tahliller uygulanmasını talep etmektedir.

“5 ARALIK PAZARTESİ SABAHI İTİBARİYLE GECELİ GÜNDÜZLÜ DİRENİŞE BAŞLANACAK”

28 Kasım Pazartesi gününden itibaren olmak üzere 5 Aralık Pazartesi gününe kadar Polyak Madencilik önünde öğle vardiyası girişi, gündüz çıkış vardiyaları mühletince bekleme aksiyona yapılacaktır. Bu birinci haftayı kapsayacak görece pasif direniş müddetince diyalog yoluyla tahlil aranmaya devam edilecektir.

Bir sonraki hafta 5 Aralık Pazartesi sabahı itibariyle geceli gündüzlü direnişe başlanacak. Direniş eş vakitli olmak üzere Özyeğin Holding, Fiba Güç, Özyeğin Üniversitesi, Özyeğinlerin vakıf binaları ve ikametleri önüne taşınacak haksız hukuksuz işten atma uygulaması sona erinceye kadar fiili legal her türlü direniş sistemi hayata geçirilecektir.

Üreten Biziz Yöneten de Biz Olacağız. Direne Direne Kazanacağız. ya Saygın Bir Uzlaşma ya da Odunsuz Direniş.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu