Haber

TİHEK’ten Kuran’ın yakılmasına karşı “küresel barış için çaba gösterin” çağrısı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Kuran yakma provokasyonlarına karşı Müslümanların güvenliğinin sağlanması ve küresel barışın tesis edilmesi için ilgili makamlardan gerekli çabayı göstermelerini istedi.

TİHEK, Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Din, etnik köken veya ırka dayalı nefretin ayrımcılığa ve düşmanlığa tahrik şeklinde savunulması temel insan hakları ilkeleriyle bağdaşmaz” denildi. terimi yer aldı.

Açıklamada, insan onuruna ve kutsal değerlere yönelik bu tür söylem ve eylemlerin çoğulculuğa dayalı demokratik toplumlarda şiddeti, yabancı düşmanlığını ve ötekileştirmeyi körüklediği vurgulandı:

Medyaya yansıyan bu haberler, İslam karşıtlığının eğitim, istihdam, medya ve siyaset gibi hayatın farklı alanlarında radikal ayrımcı durumlara dönüşen bir düşmanlık düzeyine ulaştığını ve nefret saikli eylemlerin endişe verici boyutlara ulaştığını ortaya koymaktadır. Faşist saldırılara karşı acil önlem almak için harekete geçmeleri, küresel barış ve toplumsal barışın tesisi için gerekli çabayı göstermeleri bekleniyor.

Açıklamada, TİHEK’in temel misyonunun, bireylerin eşit muamele görme hakkını güvence altına almak, hak ve özgürlüklerin kullanılmasında ayrımcılığı önlemek olduğu belirtilirken, konuyla ilgili basına yansıyan haberlerin de yer aldığı bildirildi. endişe ile izlendi.

kadisehri-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu