Haber

Sudan’daki çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşları yarın tahliye edilecek

Hartum’daki Türk Büyükelçiliği, Sudan’da ordu ile HDK arasında çıkan çatışmalar nedeniyle evlerine dönmek isteyen Türk vatandaşlarının yarın tahliye edileceğini duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Sudan genelinde devam eden çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri sonucunda özellikle çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızın üçüncü bir vasıtayla ülkemize tahliyesine karar verilmiştir. yarın (23 Nisan Pazar) kara yoluyla ülkeye.” kelimeler kullanıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Tahliye edilecek vatandaşlarımızın 22 ile 24 saat arasında sürmesi beklenen yolculuğuna uygun olarak rahat ayakkabı ve kıyafet tercih etmeleri, pasaport ve kimlik belgeleri ile 8 kilograma kadar el bagajlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. su ve yemek.”

Açıklamada, vatandaşların buluşma ve hareket noktaları olarak, “1. Sıra: Rotana, Al Salaam Hotel (Kalkış Saati: 06:00), 2. Sıra: Nur Camii, Kafuri (Kalkış Saati: 06.30), 3. Sıra: Wad Medeni (Kalkış Saati: 7.30)” bilgisi verildi.

Açıklamada, “Bu aşamada tahliye edilmek isteyen vatandaşlarımızın belirtilen saatlerde toplanma noktalarında hazır bulunmaları ve Büyükelçiliğimizin Whatsapp gruplarını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir.” söylendi.

Öncelik Türk vatandaşlarının ve Büyükelçilik çalışanlarının can güvenliğidir.

Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışmaların başladığı 15 Nisan’dan bu yana en temel önceliğin Türk vatandaşlarının ve büyükelçilik personelinin güvenliği ve acil yardım ihtiyaçlarının karşılanması olduğu belirtildi. talepler.

Açıklamada, “Sudan’daki vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkeden ayrılarak vatanlarına dönebilmelerinin sağlanması konusu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız tarafından Sudanlı muhatapları ve bazı üçüncü ülkelerle yapılan görüşmelerde gündeme getirilmiştir. Hartum Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımız koordinasyonunda gerekli hazırlıklar yapılmıştır.” kelimeler yer aldı.

Ayrıca açıklamada, bu konuda yardım talebinde bulunan 3. ülke vatandaşlarının da planlara dahil edildiğine dikkat çekilirken, anavatanına dönmek isteyen Türk vatandaşları için gerekli yönlendirmenin de yine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aracılığıyla yapıldığı belirtildi. Büyükelçilik ve Bakanlığın sosyal medya hesapları ve şu ana kadar kayıt yaptıran vatandaşların iletişim bilgileri.

habernurhak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu