Haber

Mehmet Oğuz kimdir? Büyük Mehmet, Mehmet Oğuz neden öldü? Mehmet Oğuz hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray ve Fenerbahçe’de de forma giyen A Milli Takım’ın eski oyuncularından Mehmet Oğuz 73 yaşında vefat etti. Mehmet Oğuz kimdir? Büyük Mehmet, Mehmet Oğuz neden öldü? Mehmet Oğuz hangi ekiplerde oynadı? İşte ayrıntılar haberimizde…

MEHMET OĞUZ KİMDİR?

Mehmet Oğuz, 3 Mayıs 1949’da İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray topluluğu ve taraftarı tarafından kulübün efsane kaptanları ortasında görülmektedir. 1979-80 döneminin yaz transfer devrinde Galatasaray’la olan sözleşmesi uzatılmadığı için kulübüyle yaptığı pazarlık sonucu bonservisi alabildi. Bunun üzerine devreye giren ve Mehmet Oğuz’un yakın arkadaşı olan Cemil Turan’ın çabaları sonucu Fenerbahçe’ye transfer oldu. Galatasaray’da oynadığı dönem içerisinde medya tarafından takım arkadaşı Mehmet Özgül’den ayırt edebilmek için Büyük Mehmet diye anıldı. Ekip içinde ve taraftarlarça paytak yürüyüşünden ötürü Ördek Mehmet diye anılırdı. Galatasaray’da oynadığı dönemin büyük bir kısmında kaptanlık yapmıştır.

Futbola Galatasaray’da başladı ve yaşı as takım’da oynama seviyesine geldiğinde as takım için oynamaya başladı. Burada kısa süre içerisinde kendine ilk 11’de yer edindi ve ilerleyen dönemlerde grubun oyun kurucusu oldu. Burada üç sefer arka arda şampiyon olan ekibinin en kıymetli oyuncularından biriydi. 70’lerde kaptanlık yapmaya başladı ve Galatasaray’dan ayrılana dek bu misyonu üstlendi. 1979-80 döneminde Galatasaray biten mukavelesini uzatmadığı için kulübün ezeli rakibi olan Fenerbahçe Cemil Turan’ın uğraşları sonucu transfer oldu. Burada bir dönem oynadı ve 30 Kasım 1980 tarihinde Fenerbahçe ile Beşiktaş ortasında oynanan jübile müsabakasıyla futbola veda etti.

25 kere ulusal ekiplere çağrılan Mehmet Oğuz, 6 defa Türkiye U-21 ve 19 sefer de Türkiye A ulusal forması olmak üzere toplam 25 kere ulusal formayı giymiş ve karşılaşmalarda 3 gol kaydetmiştir.

MEHMET OĞUZ NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Mehmet Oğuz’un vefatıyla ilgili, “Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takım’ın eski oyuncusu Mehmet Oğuz’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 19’u A Ulusal Kadro ve 6’sı U-21 Milli Takım olmak üzere toplam 25 kez Ay-Yıldızlı formamızı giyen Mehmet Oğuz, futbola başladığı Galatasaray’da uzun yıllar vazife alıp kaptanlık yapmıştı. “Büyük Mehmet” lakabıyla bilinen Mehmet Oğuz, mesleğinin son kısmında Fenerbahçe’de forma giymişti.

Mehmet Oğuz anısına 27 ve 28 Kasım tarihlerinde oynanacak tüm müsabakalarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Merhum Mehmet Oğuz’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Galatasaray, Fenerbahçe ve tüm spor topluluğuna başsağlığı dileriz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu