Haber

Kazakistan ve Madagaskar sübyancıları hadım etmeye karar verdi

Kazakistan’ın çocuklara yönelik tecavüz vakalarında cinsel organların ameliyatla alınmasını öngören yasayı açıklamasından birkaç gün sonra Madagaskar’dan da benzer bir karar geldi. Madagaskar parlamentosu ayrıca pedofililerin işledikleri suçlardan dolayı ameliyatla hadım edilmesini öngören yeni bir maddeyi de onayladı.

YENİ KANUNUN İÇERİĞİ

Eski yasaya göre, reşit olmayan birine tecavüz etmekten suçlu bulunanlar 5 ile 20 yıl arasında zorunlu çalıştırmayla karşı karşıya kalıyordu. Ancak yeni yasa, 10 yaşın altındaki bir çocuğa tecavüz etmekten suçlu bulunanların ameliyatla hadım edileceğini ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağını belirtiyor. Eğer kurban 10 ila 13 yaşları arasındaysa kimyasal olarak hadım edilecek ve 15 ila 20 yıl zorunlu çalışmayla karşı karşıya kalacak. Ancak tecavüzcü de reşit değilse hadım edilmekten kaçınacaktır.

Uluslararası Af Örgütü Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörü Tigere Chagutah kararı eleştirdi:

“Madagaskar’daki tecavüz vakaları düzgün bir şekilde rapor edilmiyor; failler genellikle mağdurlardan ve ailelerinden korktukları için serbest kalıyor. Küçüklere tecavüz etmekten suçlu bulunanlara ceza olarak zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele teşkil eden kimyasal ve cerrahi hadım etme uygulaması, Bu sorunu çözmeyin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu