Haber

Kayseri Talas için modern hizmet binası

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Talas Belediyesi’ne ait arazi üzerine yapılan ve hayırsever Halil Ünal’ın da maddi katkı sağladığı Kızılay hizmet binasının açılışı için Mevlana Mahallesi Halef Hoca Mezarlığı yanında Halef Hoca Caddesi üzerinde tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, üretimi tamamlanan binanın 6 Şubat’taki depremle birlikte hizmet vermeye başladığını belirterek, “Kızılay, savaşta, depremde insanlığın yardımına koştu. , 155 yıldır sel ve afet. Ne kadar güçlü altyapı ve teknik donanıma sahip olursa o kadar başarılı olacaktır. Bu noktadan hareketle teknik imkanları, depoları, çalışma ofisleri ile her an yardıma hazır bir Kızılayı ülkemize kazandırmak istedik. 5 milyon dolara mal olan binanın yapımında 1 milyon lira katkı sağlayan hayırsever Halil Ünal amcamıza, yapımında emeği geçen Talas Şube Liderimiz Ünal Yüksel Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Emeklerini esirgemeyen Kızılay gönüllüleri.” söz konusu.

Hayırsever Halil Ünal da projenin yapımında başta Önder Mustafa Yalçın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu projede yer aldığım için mutluyum. Vatana, millete, Talas’a hayırlı olsun.” dedi.

“İYİLİK MİMARİ TALAS’A BAĞLI”

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, “Medeniyetimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Medeniyet ayrım gözetmeden hizmet emreder. Dün, bugün, yarın devletimizle bu yardımları sürdüreceğiz. İyiliğin sancak gemisi Talas’a demirledi. Bu destek için hayırseverimize ve başkanımıza teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Halil abimiz ve Talas Belediye Başkanımızın katkılarıyla bir güzelliğe daha imza atılıyor. Kızılay yerli ve milli bir kuruluştur. Bu tür hizmetler bizi memnun ediyor. Bu işte başarılar.” şeklinde konuştu.

BAKAN AKAR’DAN LİDER YALÇIN’E TEŞEKKÜR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, binanın yapımından dolayı Önder Yalçın ve hayırsevere teşekkür ederek, “Bugün gerçekten önemli bir gün. Hayatta bir noktaya değiniriz. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı işler. Kurumlar olmadan devlet olmaz. Devletsiz kurum olmaz. İnsanlar gider, kurumlar kalır. Bu nedenle kurumları korumak zorundayız. Kurumlar olmazsa olmazdır. 93 Rus Savaşı’nda bir İngiliz doktor, Kızılay’ın savaşta nasıl hizmet ettiğini ve ne tür fedakarlıklar yaptığını büyük bir onur ve gururla anlatıyor.” dedi.

“KAYSERİ HAMYETPERVERDİR”

Hayatta kimsenin başına ne geleceğini kimsenin bilmediğini ifade eden Bakan Akar, “Bizim için ne olduğumu değil, ne olacağımı söylememiz lazım. Kimse ne olacağını bilmiyor. Bunu sarsıntıda gördük. Varlıklı bir vatandaş konteynere ihtiyacı olduğunu söyledi. Kızılay’ın yardıma geldiği yer burasıdır. Çayı, çorbası, iğnesi, ipliği ile her şeye yetişir. Bu nedenle Kızılay’ın her an göreve hazır tutulması gerekmektedir. Sadece devletimizle değil, duyarlı vatandaşlarımızla da ne kadar övünsek azdır. Devlet vatandaşına, 85 milyon da devletine akın ediyor. Kayserili gerçekten merhametlidir. Bununla her zaman övünürüz. Hastaneler, ASPİLSAN, komando tugayı gibi kurumlar çok iş yaptı. Bu deprem dünya tarihinde özel yeri olan büyük bir afettir. Bu yaralar sarıldığı ilk andan itibaren asker ve sivillere koştuk. Diğer kelimeler boş. Bunun için onu suçlamak fitnedir. Sarsıntıdan bir ay sonra gelen misafirler, yaraların bu kadar kısa sürede iyileşmeye başladığını görünce şaşırdılar.”

“DEPREM MAĞDURLARI BİZİM MİSAFİRİMİZDİR”

Deprem bölgesine yardım etmeye son ana kadar devam edeceklerini anlatan Bakan Akar, “Yanlarındayız. İlimize gelen kardeşlerimiz de başımızın tacıdır. İhtiyaç duydukları sürece kalacaklar. Onları büyük bir onurla ağırlamaya devam edeceğiz. Kızılay olarak hiçbir şekilde etnik kimliğe bakmayacağız. 85 milyon birinci sınıf Türk vatandaşı. Tek yumruk tek yürek olarak yaraları sarmaya devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Bakan Akar ve Önder Yalçın, hayırsever Halil Ünal ile müteahhit firma yetkilisi Müjdat Karaman’a çiçek ve plaket takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri dualarla açılış kurdelesini kesti. Program binanın gezilmesiyle sona erdi.

Türk Kızılayı’nın faaliyetleri için değerli bir merkez olan 1,65 metrekarelik binada aile destek merkezi, gıda deposu, soğuk hava deposu, lojistik depolar, yönetim katı gibi bölümlerin yanı sıra eğitim ve toplantı odaları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu