Haber

KASKİ’den GES gururu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma faaliyetlerini yürüten KASKİ Genel Müdürlüğü, kentte içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kayseri’nin daha güçlü bir altyapıya sahip olması için merkez ve ilçelerde faaliyetlerine kesintisiz devam eden KASKİ, bir yandan da maliyetleri düşürmek için kendi tesislerinde elektrik enerjisi üretiyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ bünyesinde hizmet veren Kayseri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde 2022 yılında arıtılmış atıksulardan oluşan birincil çamurun ayrıştırılarak 5 milyon 100 bin kWh elektrik üretildiğini kaydetti.

Önder Büyükkılıç, KASKİ’nin altyapı ile ilgili hizmetleri eksiksiz bir şekilde vatandaşa ulaştırmak için gece gündüz demeden büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerinin, yüksek elektrik tüketen tesislerinin elektrik ihtiyacını da yenilenebilir enerjiden karşılamak için harekete geçtiklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: Atıksu arıtma çamurundan yılda yaklaşık 2,6 milyon m3 biyogaz, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılmasıyla da 5 milyon 100 bin kWh elektrik enerjisi üretiliyor. Ayrıca kirli sular da tesisimizde çevreye zarar vermeden arıtılmaktadır. Ayrıca elektrik enerjisi üretmek amacıyla Kayseri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin hemen yanında Nisan ayında üretime başlayan 5 mW kapasiteli Güneş Enerji Santrali sayesinde ihtiyacımız olan elektrik enerjisinin bir kısmını buradan karşılamaya başladık. Tesisimizden aylık 1 milyon kWh’in üzerinde elektrik enerjisi üretilmektedir. Yenilenebilir güneş enerjisi kaynağından üretilecek elektrik sayesinde hem çevre sağlığı korunacak hem de karbondioksit salınımı azaltılacak olup, 81 bin 698 metrekare alana kurulan Güneş Enerji Santrali yılda yaklaşık 11 milyon kWe üretim yapacak.

Büyükkılıç ise Hacılar Mahallesi’ne bağlı Karpuzsekisi Mahallesi ve İncesu Mahallesi’ne bağlı Tahirini Mahallesi’nde GES için çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, “Bütün bunlar vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yapılıyor. Hedefimiz şehrimizdeki altyapıyı dünya standartlarında bir yapıya kavuşturmak” dedi.

goleajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu