Haber

İmamoğlu’nun İstanbul İttifakı çağrısına HDP desteği

HDP’den ilk açıklama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığını yeniden açıklayan Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul ittifakı” çağrısına geldi. Kendi aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp millet olarak bu sürece odaklanmalıyız. Bu başarı için parti ayrımı yapmadan birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tarafların ötesinde İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

İMAMOĞLU’DAN “İSTANBUL İTTİFAKASI” ÇAĞRISI

CHP’nin mağlup olduğu Genel Seçimlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı sık sık “değişim” mesajı veren İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığını yeniden açıklayan İmamoğlu, “İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” derken, siyasi partilere yaptığı “ittifak daveti” dikkat çekti. İmamoğlu, “İstanbul’u seçimlerde yeniden birlikte kazanmak için bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp millet olarak bu sürece odaklanmalıyız. Bu başarı için parti ayrımı yapmadan birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tarafların ötesinde İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

“BUGÜNDEN İTİRAZ ETMEK YANLIŞTIR”

HDP’den ilk açıklama İmamoğlu’nun “İstanbul ittifakı” çağrısına geldi. HDP Seçim İşleri Kurulu Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, ittifak sorununu peşinen konuşmanın yanlış olacağını söyledi. Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan HDP’li Türkmenler, “Geçmiş belediye seçimleri ve son genel seçimler bu muhasebenin bir parçasıdır. Geçmiş seçimlerin hesabını sağlıklı bir şekilde vermeden geleceğe yönelik bir akım oluşturmak yanlış olur. Dolayısıyla, Bugün ittifaklar konusunu tartışmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.” .

“ÜÇÜNCÜ YOL POLİTİKAMIZI GÜÇLENDİRME AMACIMIZI VERMEYECEĞİZ”

Türkmen, şu şekilde konuştu: “Tek adam rejimini devirme mücadelemizden, üçüncü yol politikamızı güçlendirme hedefimizden vazgeçmeyeceğimiz bir gerçektir. Seçimler elbette önemli anlardır ama biz daha çok önemsiyoruz. Emek Özgürlük İttifakını nasıl genişleteceğimizi ve mücadele odağını ne üzerine inşa etmemiz gerektiğini tartışıyoruz.

“HER TÜRLÜ ORTAK ÇABA ÖNEMLİDİR”

Önemli olan seçim öncesi örgütlenmek, toplumsal çabayı artırmak, halkın taleplerine sahip çıkmaktır. Bunları yapmadan seçimden bahsetmek çok doğru değil. Ancak doğal olarak, herhangi bir ortak çaba arayışı değerlidir. Bir ittifak olacak mı, olacaksa nasıl bir ittifak olacak? Bu sorunun cevabını kurultaydan sonra parti genel başkanlığına seçilecek yeni arkadaşlar verecek. Yeni dönemi mitingler, çalıştaylar ve konferanslarla ortaya çıkan siyasi çizgi üzerine inşa edecekler.”

“BİR SUDA İKİ KEZ YIKILACAK MI?”

Geçmiş seçimlerde ‘aday atamama’ deneyimlerini hatırlatan Türkmen, “Geçmiş seçimleri düşündüğünüzde aklınıza şu söz geliyor: ‘Bir suda iki kez yıkanır mısınız?’ HDP’nin siyasi çizgisini büyütmek bizim için değerli, bu çizgiye yakın siyasi çizgilerle bu çizgiyi büyütmeyi birinci önceliğimiz olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

caybasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu