Haber

Hrant Dink davası başladı: ‘Ogün Samast’tan önce beş kişinin tutuklanmasını kim istedi?’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili açılan yeni davada Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 10 sanık ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ten, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’. ‘ ve ‘Kasten öldürme’ suçlarından yeni dava açıldı.

İstanbul Çağlayan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 10.00’da başlayan duruşmaya Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve çocukları “müşteki” sıfatıyla katıldı. Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer, Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Adem Sağlam, Zeynel Abidin Yavuz, Yasin Hayal, TEM eski Müdürü Yahya Öztürk, Tuncay Uzundal , Faruk Sarı, Ersin Yolçu ve Erhan Tuncel SEGBİS ile katıldı.

‘BUGÜN SAVUNACAK DURUMDA DEĞİLİM’

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Ali Fuat Yılmazer, “Bugün savunma yapacak durumda değilim. Davalarım var, müzakerelerim var. savunacağım. Hakkımda açılmış 17 dava var” diyerek bir sonraki duruşmada savunmasını istedi. Yılmazer’in talebi mahkemece kabul edildi.

MEKTUP İÇİN: ZİHİNSEL SORUNLAR VARDI

Hakim daha sonra Adem Sağlam’a “Devlet bize sahip çıkacak mı? Aylık maaş bağlıyorlar mı?” O sordu. Sağlam, “Psikolojik sorunlar yaşıyordu. Kendini herkesi suçluyor.”

Ramazan Akyürek de uzun süredir yaşanan bazı olayları hatırlamak ve detaylı bir savunma yapmak için süre istedi. Hakim, bir sonraki duruşmaya kadar savunmalarını alacaklarını söyledi, mazeretleri kabul edildi.

Erhan Tuncel, iddianamenin hukuki dayanağı olmadığını ve zamanaşımı süresinin dolduğunu belirterek davanın düşürülmesini talep etti.

Tuncel’in savunmasının ardından mahkeme aracılığıyla eski TEM Şube Müdürü Adem Sağlam’a, “Ogün Samast yakalanmadan önce 5 kişi yakalandı. Bu beş kişinin yakalanmasını kim istedi? Çünkü Ogün’ün ifadesi yok” dedi. Adem Sağlam, olayı hatırlamadığını iddia etti.

Mahkeme duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu