Haber

Gazze’de hükümet: İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 100’ün üzerinde

Gazze hükümeti, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının 11 bin 100’ü aştığını, bu kişilerin 8 binden fazlasının çocuk ve kadın olduğunu bildirdi.

Hükümetin Gazze Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada hastaneler hedef alındı; Sağlık Bakanlığı’nın ölü ve yaralı girişlerinin engellenmesi nedeniyle dün net ölü ve yaralı sayısını yayınlayamadığı bildirildi.

Açıklamada, “Ancak işgal güçlerinin 1130’dan fazla katliam gerçekleştirdiğini, şehit sayısının 8 binden fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 11 bin 100’ün üzerinde, yaralı sayısının ise 28 binin üzerinde olduğunu belirtiyoruz. ” Terim kullanıldı.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle Gazze’deki yeni kayıpların sayılamadığını duyurdu.

Filistin Kızılayı da abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ekiplerinin, İsrail güçlerinin ambulansları hedef alması nedeniyle saldırıların gerçekleştiği bölgelerde ölü ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiğini duyurdu.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım’da yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinlinin öldürüldüğünü, 27 bin 490 kişinin de yaralandığını bildirdi.

germencikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu