Haber

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Sparta Prag ile karşılaşacak.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında yarın evinde Çek temsilcisi Sparta Prag ile 5. kez karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Galatasaray, evinde Çek Cumhuriyeti Sparta Prag ile yarın saat 20.45’te karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, 22 Şubat Perşembe günü oynanacak deplasman maçında galip gelerek avantaj elde etmek istiyor.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nden geldi

Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleriyle başladı. Sarı-kırmızılılar, 2. turda Zalgiris Vilnius’u, 3. turda Olimpija Ljubljana’yı ve play-off turunda Molde’yi yenerek gruplara kalmayı başardı. Aslan; Bayern Münih, A Grubu’nu Manchester United ve Kopenhag’la 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 5 puanla 3. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi yoluna devam etti.

Sparta Prag Avrupa Ligi grubunu 2. sırada tamamladı

Sparta Prag, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kopenhag’a yenildi. UEFA Avrupa Ligi macerasına play-off’larda başlayan Çek temsilcisi, bu turda Dinamo Zagreb’i geçerek küme düşme hattına düştü. Avrupa Ligi C Grubu’nda Real Betis, Rangers ve Aris Limassol ile mücadele eden Sparta Prag, 10 puan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 2. sırada yer alarak son 16 play-off’una katılmaya hak kazandı.

5. tarih

Galatasaray ile Sparta Prag, 2’si Şampiyonlar Ligi ve 2’si Avrupa Ligi’nde olmak üzere bugüne kadar Avrupa kupalarında toplam 4 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar sahadan bir kez galip çıkarken, Çek Cumhuriyeti takımı ise iki kez galip geldi. 1 maç beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Galatasaray 4, Prag ise 7 gol attı.

İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son olarak 5 Kasım 1997’de İstanbul’da karşılaşmış ve sarı-kırmızılılar, 2-0’lık skorla kazanmıştı. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, 1995 yılında Galatasaray ile Sparta Prag arasında oynanan iki maçta da forma giymişti.

Avrupa kupalarında 315. maç

Galatasaray bugüne kadar Avrupa kupalarında 314 kez forma giydi. Söz konusu maçlarda Aslan 112 kez sahayı kazanırken, 118 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 yarışmada kazanan çıkmadı. Kalan çabalarda Cimbom 423 gol attı ve 466 gol yedi.

Avrupa Ligi’nde 92 maç oynadı

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adı altında düzenlenen organizasyonda şu ana kadar 92 kez sahada yer aldı. Sarı-kırmızılılar söz konusu maçlarda 36 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet elde etti. Aslan bu müsabakalarda 142 gol atarken, kalesinde 113 gole engel olamadı.

Galatasaray, en son 2021-2022 döneminde Avrupa Ligi’nde son 16’da İspanya temsilcisi Barcelona ile karşılaşmış, Camp Nou’da 0-0 berabere kalmış, İstanbul’a ise 2-1 yenilerek elenmişti.

Okan Buruk’un Avrupa karnesi

Okan Buruk, Galatasaray’da teknik direktör olarak kariyerinde 12 kez Avrupa kupalarında yarıştı. Buruk, Şampiyonlar Ligi ve gruplarda oynadığı 12 karşılaşmanın 6’sını kazandı, 3 kez ise mağlup oldu. 3 karşılaşmanın tamamı beraberlikle sonuçlandı.

Çek Cumhuriyeti takımlarıyla 8 maç oynadı

Galatasaray, Avrupa kupalarında Çek temsilcilerle 8 resmi maç oynadı. Cimbom’um; Banik Ostrava, Sparta Prag ve Mlada Boleslav’a karşı oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti.

Çek Ligi’nde lider

Sparta Prag, son 20 haftada Çek Ligi’nde liderlik koltuğunda oturuyor. Çek Cumhuriyeti takımı ise 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 53 puan aldı. Prag, ligdeki tek yenilgisini deplasmanda Mlada Boleslav karşısında 3-1’lik skorla alırken, son olarak konuk Karvina’yı 3-0’lık skorla mağlup etti.

Bir dönem Kasımpaşa’da forma giyen David Pavelka, aynı zamanda Sparta Prag’da da forma giyiyor.

En golcü Mauro Icardi

Arjantinli Mauro Icardi, Galatasaray’ın bu sezon Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu oldu. Icardi, Şampiyonlar Ligi gruplarında ve elemelerinde 5 kez gol attı. 30 yaşındaki futbolcuyu 3 golle Kerem Aktürkoğlu, 2’şer golle Hakim Ziyech ve Dries Mertens takip etti.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları iyileşen Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira, Teknik Direktör Okan Buruk’un görevlendirmesi halinde forma giyebilecek. Hakim Ziyech sakatlığı nedeniyle maçta, Derrick Köhn ise UEFA listesinde yer almadığı için maçta görev alamayacak.

Alejandro Hernandez düdük çalacak

Galatasaray – Sparta Prag karşılaşmasını İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcıları Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo olacak. Maçın 4. hakemi Alejandro Muniz Ruiz olacak. Maçta VAR koltuğuna Carlos del Cerro Grande, AVAR koltuğuna da Ricardo de Burgos oturacak. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu