Haber

Erdoğan, G20’de Sisi ve Salman’la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi.

Muhammed bin Selman ile yapılan görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel sorunlar ele alındı. Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Lideri İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sefer Turan da hazır bulundu.

Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi.

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013 yılında Sisi liderliğindeki ordunun Mısır’daki Müslüman Kardeşler hükümetine darbe düzenleyerek yönetimi ele geçirmesiyle kopmuştu.

Erdoğan daha önce de ‘Katil’, ‘Darbeci’ gibi sert ifadelerle Sisi’yi hedef almıştı. Mısır askeri darbesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar düzeyine geriledi.

Türkiye ve Mısır diplomatik ilişkilerini büyükelçilik düzeyine çıkardı. Erdoğan ve Sisi, Dünya Kupası’nın düzenlendiği Katar’da buluştu. (HABER MERKEZİ)

cerkes-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu