Yaşam

DASK’ın Depremzedelere Yapacağı Ödeme Tutarı

Daha gidecek çok yolumuz var, enkaz altından çıkaracağımız birçok insan bizden biri. umut ışığı beklemek. Ardından tüm ülke olarak yaralarımızı sarmaya başlayacağız. Elbette bu noktada en değerli kişiler bu depremde yakınlarını, evlerini, eşyalarını kaybeden depremzedelerimizdir.

DASK (Doğal Afet Sigortası Kurumu) , şu ana kadar 30 binin üzerinde hasar raporu alındığını ve ödeme kapasitelerinin 117 milyar TL olduğunu söyledi. Tabii özünde herkes DASK’tan kaç bin TL yardım alacağını merak ediyor.

DASK’ın 2023 yılı için belirlediği ücret nedir?

2022 yılı sonunda yayınlanan ve 2023 yılı için belirlenen DASK, Zorunlu Deprem Sigortası” uyarınca betonarme yapılar için inşaat birim metrekare başına 3016 TL ödeyecek.Bir ev için yapılmış Maksimum ödeme bedeli 640 bin TL olacak.Bu hesaba göre 120 metrekarelik bir ev için 361 bin 920 TL ödeme yapılması gerekiyor.

Metrekare daha büyük ve toplam maliyet 640 bin TL’yi aşarsa bu artış için rastgele bir ödeme yapılmayacaktır. Yani her konut için en fazla 640 bin TL ödenecek.

Kahramanmaraş depreminde evleri yıkılanlara DASK ödemeleri başladı.

Türkiye Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Havuzu Genel Müdürü Selva Eren bugüne kadar 30 bini aşkın hasar raporunun sürece alındığını duyurdu. Ancak titremenin üzerine 24 saat içerisinde ilk hasar ödemeleri de gönderildi.belirtilmiş.

Eren, 10 Şubat itibariyle beyin sarsıntısı fonlarının biriktiğini belirtti. 23 milyar TL seviyesinde olduğunu belirtti. Eren’in açıklamasına göre sigorta tekniği çerçevesi ile eklenen reasürans koruması da dahil edildiğinde toplam 117 milyar TL ödeme kapasitesine sahip.

reasürans savunması ne demek?

En basit haliyle reasürans muhafazası “riskleri paylaşmak” şeklinde özetlenebilir. Bu savunma, özünde bir sigorta kuruluşu olan DASK’ın kendisini diğer şirket ve kuruluşlar nezdinde sigortalattığı anlamına gelmektedir. Evimizi sigortalatmak için DASK’a ödediğimiz paranın bir kısmı başka bir şirket tarafından sigortalanıyor. Bu sayede anında daha fazla nakit akışına ulaşılır.

Kahramanmaraş merkezli bu deprem, ülkemizin ve dünyanın gördüğü en büyük felaketlerden biridir. Amacımız, mümkün olduğu kadar çok insanı binaların içinden kurtarmak. Ondan sonra bizi başka bir süreç bekliyor. Bu molozlar kaldırılacak ve Geçmiş hataların tekrarlanmaması için çocuklarımızı artık betondan çıkarmak zorunda kalmamayı umuyoruz.yeni yuvalar yapılacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili detaylar için:

hocalar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu