Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine Katıldı

‘1314 Afet KONUTUMUZUN KURASINI ÇEKİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Şanlıurfa belediye başkan adaylarını tanıttıktan sonra Harran Üniversitesi’nde düzenlenen Deprem Konutları Kurası ve Anahtar Teslim Törenine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuşma yaptığı törende, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan kura öncesi dua etti. Bugün 1314 konut için kura çekildiklerini belirten Erdoğan, “Şanlıurfa’da 4 bin konutun inşaatı devam ediyor. Bunları peyderpey hak kardeşlerime teslim edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. deprem bölgesi.” Erdoğan, “Başka bir ülkenin başına gelse o ülkeyi perişan edecek birçok olay bizi yolumuzdan alıkoyamadı. Bedelini elbette ödedik, sarsıldık. Hiçbir belanın hedeflerimize engel olmasına izin vermedik. Yaraların sarılması için gösterdiğimiz çabanın şahidi milletimizdir.Zaman zaman yaşanan olaylara “Sorunları çıkmaza girmeden çözüyoruz. Bugünkü törenle il ve ilçe merkezlerinde 1208, kırsal kesimde 106 olmak üzere toplam 1314 afet konutunun kurasını çekiyoruz. Deprem konutlarından faydalanan kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Depreme ilişkin rakamları paylaşan Erdoğan, “6 Şubat depremi son yüzyılda yaşadığımız en büyük felakettir. 53 binden fazla insanı can kaybı olarak toprağa verdik. Şanlıurfa’da 200 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şanlıurfa’daki depremde 719 bina yıkıldı. Tüm enkazlar temizlendi. Ağır hasarlı 8.217 binadan 7.321’inin enkazı kaldırıldı. 9 bin 799 konut, 651 işyeri, toplam 10 bin 891 hak sahibi bulunuyor. 719 Şanlıurfa’daki depremde binalar yıkıldı. Acilen yıkılıp yıkılması gereken 1.437 binanın enkazı kaldırıldı. Ağır hasarlı 8 bina yıkıldı. 1.217 binadan 7 bin 321’inin enkazı kaldırıldı. Şanlıurfa’da, 9.799 konut, 651 iş yeri, 441 ahır olmak üzere toplam 10.891 faydalanıcımız var.Depremden etkilenen ailelere geçici barınma kapsamında bugüne kadar toplam 288 milyon kira yardımı yapıldı. Yaptık. Şanlıurfa’da kurulup dağıtılan çadır sayısı ise 9 bin civarında. İlimizde 578 konteynerle faaliyet gösteren 2 konteyner kent bulunmaktadır. Kırsalda ise 20 bin 595 kişi kapasiteli 3 bin 470 konteyner bulunuyor. Şanlıurfa depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için ne yapılması gerekiyorsa; Bugüne kadar bundan çekinmedik. Seçim bölgemizdeki krizlere rağmen; 1 yıl gibi kısa bir sürede tüm işleri tamamladık. Bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı oluşan eksiklikleri hızlı bir şekilde telafi etmeye çalıştık. İnşallah bundan sonra da sizler ve tüm depremzede kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘DEPREM BÖLGESİNİ HİÇ BİR AYRIMCILIK YAPMAMADAN KALDIRMAYA ÇALIŞTIK’

Deprem bölgesinde hiçbir ayrım yapmadıklarını belirten Erdoğan, “Deprem gibi hepimizi derinden sarsan ve yaralayan bir sorunun, günlük tartışmaların mezesi olarak gündeme getirilmesi son derece yanlış bir tutumdur. Deprem bölgesi ilk günden beri hep böyleydi, deprem bölgesi konusunda da hiçbir ayrım yapmadan hep böyle olduk.” Bunları hızla canlandırmaya çalıştık. Siyasi görüşleri, mezhepleri ve kökenleri ne olursa olsun depremzedelerimizin yaralarını sarmaya odaklandık. Devletimizin kaynaklarını seferber ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Şanlıurfa’da ne kadar büyük bir fedakarlık ve samimiyetle çalıştığımızı çok iyi biliyorsunuz. Diğer illerde yaşayan kardeşlerimiz de çabalarımızın şahididir. Biz meseleye ‘Siyasi kazanımı nasıl elde ederim’ anlayışıyla değil, ‘Vatandaşlarımızın hayır duasını nasıl alabilirim?’ anlayışıyla yaklaşıyoruz. Ama Şanlıurfalı kardeşlerimizin samimi ‘Allah ondan razı olsun’ duasını dünyalık hiçbir bedele değişmeyeceğiz. Rabbimiz bizlere, yaklaşık 22 yılı iktidar olmak üzere 40 yıl boyunca aziz milletimize siyaset yoluyla hizmet etme fırsatını nasip etmiştir. Hamd Allah’a mahsustur; 81 ilimizin her ilçesinde, her mahallesinde ayak izimiz, bir sanat eserimiz, bir dikilitaşımız var. “Afrika’dan Asya’ya, Filistin’den Türkistan’a kadar ana vatanımızda tüm mazlumların yardımına koştuk” dedi.

‘İŞİMİZE DİKKAT EDECEĞİZ, HEDEFLERİMİZİN TAKİP EDECEĞİZ’

Erdoğan şöyle devam etti:

“Şimdi size soruyorum, bir siyasetçi için bundan daha büyük bir nimet olur mu? Bir devlet adamına bundan daha büyük bir rütbe, daha büyük bir şeref olur mu? Tabii ki hayır. Onun için eski ve yeni CHP’li liderler gibi polemik yapmayın, yapmayın. kelimelerle konuşun.” Biz açıklama yapmaya istekli değiliz. Tam tersine iş yapmanın, hizmet etmenin, iş sağlamanın, Şanlıurfalı kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmanın peşindeyiz. Halkımızın yüreğindeki yangının bir an önce söndürülmesinin kaygısını yaşıyoruz. Depremzedelerimize sırf oy vermediler diye hakaret edenler, onları gece yarısı kaldıkları misafirhanelerden dışarı atanlar, ufukta seçimler görünüyor. Sandığı görünce deprem bölgesini hatırlayanları, deprem anında yük almak yerine millete yük olmayı tercih edenleri tarihe ve toplumsal vicdana bırakıyoruz. Bu beceriksiz, hırslı insanlarla asla zamanımızı ve gücümüzü boşa harcamayacağız. Kendi koltuk kavgalarını, üzerimizdeki beceriksizliklerini, beceriksizliklerini siyasi sahtekarlıklarla örtbas etmelerine alet olmayacağız. . İşimize bakacağız ve hedeflerimize odaklanacağız. Deprem kentlerimizi bir an önce ayağa kaldırıp yeniden inşa etmek için tüm gücümüzle çaba göstereceğiz. Bugün olduğu gibi bugün de depremzedelerimizi bir an önce yeni, güvenli, huzurlu ve mutlu evlerine ulaştırmak için koşacağız. Allah’ın bize yardım etmesini diliyorum.”

akkisla-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu