Ekonomi

Çin dopingi dünya piyasalarında

Asya Borsaları, Çin’de açıklanan güçlü dış ticaret verileriyle yükseldi. tir. MSCI Asya-Pasifik Endeksi yüzde 0,22 yükselerek sürekli yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Çin’de CSI 300 endeksi tırmanırken, Japon Nikkei 225 yüzde 1’e yakın yükseldi. Hong Kong Hang Seng negatif.

ABD vadeli işlem endeksleri bu sabah biraz daha düşük. S&P 500 endeksi Pazartesi günü günü yatay kapatırken, Nasdaq 100 yüzde 0.3 yükseldi.

Teknoloji endeksinin görece iyimser performansına yapay zeka çipi üreticileri Advanced Micro Devices Inc. ve Nvidia Corp.’un yanı sıra Google’ın sahibi Alphabet hisseleri de katkıda bulundu.

Bloomberg Dolar Endeksi, yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesinde yatay seyrediyor. ABD 2 yıllık tahvil getirisi dün 9 baz puan yükseldikten sonra bu sabah bir puan düştü.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre liderleriyle borç limitini görüşecek. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD hükümetinin 1 Haziran’da temerrüde düşebileceği konusunda uyardı.

Fed’den kredi uyarısı

Fed, bankaları ABD büyümesinin yavaşlamasına ilişkin endişelerin daha az kredi vermelerine yol açabileceği konusunda uyardı.

Pazartesi günü Finansal İstikrar Raporunu yayınlayan Fed, bunun büyümenin daha da yavaşlamasına neden olabileceğini söylemiş ve ticari gayrimenkul risklerinin arttığına dikkat çekmişti.

Fed, ABD’de yaşanan bölgesel banka iflaslarının ardından ilk kez yayınladığı finansal istikrar değerlendirmesinde, “Ekonomik görünüm, kredi kalitesi ve fonlama likiditesine ilişkin endişeler, bankaların ve diğer finans kuruluşlarının Türkiye’ye kredi arzını daha da sıkılaştırmasına yol açabilir.” Ekonomi. Kredi arzındaki keskin bir daralma, işletmeler ve hane halkı için finansman maliyetini artıracak ve potansiyel olarak ekonomik aktivitede yavaşlama ile sonuçlanacaktır.

Raporda, bölge bankalarının genel olarak bol likiditeye sahip olduğu belirtilirken, kısa vadeli fonlama piyasalarında yapısal kırılganlıkların devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu